Gogu, Trandafir şi Patraulea – angajaţi de Primăria Giurgiu!

primarie

„Fă-te om, fă-te om,
Alungă-ţi gândul necinstit!
Nu uita, eu veghez şi nu te iert când ai greşit! “

Fă-te om, fă-te om- probabil vă amintiţi de memorabile replici din BD în Alertă şi de efortul depus de către Gogu, Trandafir şi Patrulea de a-şi găsi un loc de muncă, după ce au ieşit din puşcărie.
Posibil şi pentru astfel de situaţii, conducerea primăriei Giurgiu a lansat programul “Cauţi un loc de muncă? Pune CV-ul tău aici!”, prin care primăria se transformă într-un fel de agenţie de ocupare a braţelor de muncă, tovărăşeşte, domnule Balaban! Deşi promisiunea era de a crea noi locuri de muncă, peste noapte, aceasta începe să desfăşoare o activitate care nu regăseşte în fişa postului; recrutarea de forţă de muncă, de fapt centru de colectare de Cv-uri. Pentru această activitate sunt folosite instituţii aflate în subordinea primăriei: Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, Direcţia de Evidenta a Persoanelor, Direcţia de Asistenţă Socială, Cantina de Ajutor Social, Centrul Cultural „Ion Vinea”, precum şi societăţi comerciale: Apa service şi Financiar Urban. De parcă, giurgiuvenii ar duce lipsă de locaţii unde îşi pot depune CV-urile, nu de locuri de muncă.
Dincolo de acesta campanie de imagine, demersul conducerii primăriei, ce s-a dorit unul subtil, are cu totul un alt scop, perceput de către cei ce se afla în căutarea unui loc de muncă:”Am 27 de ani, am o facultate absolvită la stat, cu specializarea în turism. Am lucrat timp de 5 ani la două dintre hotelurile din oraş. Am văzut şi eu proiectul acesta al primăriei, cred că are doar scop electoral. Este un raţionament simplu. Principala problemă a oraşului este legată de locurile de muncă. În momentul în care posturile sunt centralizate la nivel de primărie, atunci acestea vor fi repartizate fie condiţionat de apartenenţa la un partid, fie că eşti obligat să votezi pentru cel care îţi dă impresia că ţi-a oferit locul de muncă”
Sunt instituţii ale statului care au angajaţi pentru această activitate, plătiţi, reglementată prin lege, conducerea primăriei doreşte să o transforme într-o materie extracurriculara, într-un fel ” Doamna Simion, doreşte să o ajutaţi la nişte treburi gospodăreşti. Ştiţi? S-a mutat de curând!”


Publicat  :  ianuarie 16, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare