Exceptional: Preasfinţitul Părinte Ambrozie atacă clasa politică vânduta străinilor!

33La sfârşitul săptămânii trecute, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a vizitat Mănăstirea Petru Vodă din Jud. Neamţ. Aici ierarhul nostru, cu binecuvântarea Inaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a săvârşit o slujbă de pomenire pentru marele duhovnic al mănăstirii, părintele Iustin Parvu, trecut la cele veşnice în urmă cu doi ani, şi pentru părintele Prof. Constantin Galeriu, de la a cărui trecere în veşnicie s-au împlinit doisprezece ani. La finalul slujbei, în predica ţinută cu ocazia praznicului Schimbării la Faţă a Domnului, ierarhul Bisericii Ortodoxe a luat atitudine împotriva adoptării aşa zisei legi antilegionare, dar şi a construcţiei unei moschei la Bucureşti.

‘”Suntem obligaţi astăzi, de către forurile europene, să primim anual noi, România , Dacia Felix, cât mai este ea Felix, 3 mii de refugiaţi care intră în Europa pe la Lampedusa, iar creştinii sunt aruncaţi în mare. Şi se construieşte moschee în ţara voievozilor. Aceasta în condiţiile în care noi cu turcii, tătarii, lipovenii, cu toate etniile am fost ecumenici. Niciodată nu am năpăstuit pe cineva pe criterii de etnicitate, naţionalitate sau religie.. A spus părintele Iustin Parvu cu curaj: „Tara arde. Începe războiul!”, toată lumea, analiştii, politologii, politrucii întrebau:”Care război?”Acesta era început deja în cancelarii.
Există şi o altă Românie, deşteaptă, inteligenta, care studiază în marile universităţi ale lumii. O Românie cu care ne mândrim. I-am cunoscut, am stat de vorbă cu ei. De ce să ne fie ruşine că suntem români? De ce să nu purtăm tricolorul? De ce să ne dezbine alţii în propria noastră ţară? Cu ungurii, care uneori sunt mai români decât românii? De ce ne dezbină străinii, manca-le-ar inima câinii, cum spunea Eminescu!
Nicolae Steinhardt, după ce a devenit ortodox, a vorbit, printre altele, despre primejdia mărturisirii.
Da, este o primejdie. Să mori din culpă medicală, din lipsă de grijă a medicilor, să mergi să te operezi în străinătate la rotula de jos, sau de sus, să vinzi ţara, să faci moschee lângă Catedrala Mântuirii Neamului, să faci universitate islamică.. în ţara această frumoasă şi pitorească. Au vândut-o rând pe rând epigonii, de care vorbea Eminescu.
Astăzi, cum dăm de o ispită, fugim înaintea ei. Nu suntem pregătiţi să răbdăm ispitei. Aceasta este lumea în care trăim. Vreţi să vă poleim realitatea aceasta, urâtă, hâda, meschina, ipocrizia? Nu vă îndemnăm la revoltă, vă îndemnam să aveţi demnitate.
Mai mari lumii considera că suntem prea mulţi şi trebuie să mai murim dintre noi. Înghiţim medicamente scumpe şi străine. Acestea ale noastre nu sunt bune? Aspirina românească ne stă în gât, sau ce ne da mamă când eram mici?”
Episcopul Giurgiului a făcut apel la demnitate şi la curaj din partea românilor.


Publicat  :  august 11, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare