Enel-ul îşi bate joc de abonaţi! Nu este ceva nou

ENEL

Profitând de faptul că nu-i supraveghează nimeni şi au poziţie de monopol, cei de la Enel nu se află sub incidenţa vreunei reglementari sau reguli.
În urmă cu mai multe săptămâni, în plină iarnă, Enel-ul a considerat că este anotimpul ideal pentru a începe schimbarea contorizării în comuna Izvoarele. Investiţia de a monta contoare exterioare a avut un singur scop: stoparea oricărei iniţiative şi posibilităţi de furt de curent electric.
Demersul Enel a avut însă rezultate dezastruoase pentru locuitorii din comună.
După montarea noilor contoare, de mai bine de o săptămână majoritatea locuinţelor se confruntă cu un fenomen ciudat: rămân fără curent, deşi nu există niciun consumator cuplat.
Prima explicaţie a echipei de intervenţie de la Enel a fost una puerilă, clasică în astfel de cazuri, menită să acopere o mare problemă pe care o au noile echipamente:”Sunt mai sensibile, trebuie să vă schimbaţi dumneavoastră toată instalaţia electrică din locuinţă. Tabloul electric, cabluri, becuri, prize, întrerupătoare.” Aşa, că s-a trezit peste noapte Enel-ul. Au plecat, dar problemele au continuat. Nimeni de la Enel nu a vrut, sau nu a ştiu să rezolve problemele unor abonaţi ce de o săptămână stau în beznă şi cu frigiderele, televizoarele şi mai multe aparate electrice arse din cauza căderilor de curent.
În dorinţa de a clarifica fenomenul misterios am apelat la un specialist în domeniu, ce ne-a demonstrat că vina este exclusiv în sarcina Enel:
„Lucrările făcute de către Enel sunt realizate în grabă şi cu materiale de proastă calitate. Contoarele pe care le montează acum sunt Comtec, care nu sunt pentru zona de case. Acestea au un fel de întrerupător automat, disjunctor, ce nu ţine la temperaturii sub – 10 Celsius.Se decuplează singure, din cauza materialului prost din care sunt realizate. A doua problemă este legată de modul în care firma ce instalează aceste contoare nu realizează în mod corect priza de curent auxiliară. Dacă împământarea este făcută sub straşina, în majoritatea cazurilor este făcută aşa, apă îngheaţă şi nenorocirea asta de disjunctor declanşează singur. Cei care au probleme, ar trebui să ceară celor de la Enel să întrerupă prostia asta. Dar, de obicei, nu prea vor. Spun că intenţionezi să-i furi. În dorinţa de a se proteja, Enel-ul nu a luat în calcul că la ţară instalaţiile sunt vechi şi oamenii nu au posibilitatea să le înlocuiască. Profitul lor este singurul lucru ce îi interesează. Pentru a acoperi incompetenţa lor, proastă calitate a materialelor folosite şi lucrările făcute de mântuială vor spune inevitabil că vina este la instalaţia ta electrica din casă. Mint.”!
Între timp persoanele afectate au sesizat din nou problemele la Enel. A venit o nouă echipă. Rezultatul? Dacă până acum instalaţiile cedau doar pe perioada nopţii, acum nu mai merg deloc.

PS: Enel a anunţat că în 2015 va începe programul de instalare a 30 de mii de contoare ” inteligente”. Oare cele din comuna Izvoarele fac parte din acest lot?

Claudiu Cimpoeru,Cristina Rotaru


Publicat  :  februarie 9, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare