Drumuri noi distruse de maşinile de mare tonaj

Ghizdaru 1

Locuitorii din satul Ghizdaru continuă seria de reclamații cu privire la problemele cauzate de camioanele de mare tonaj care tranzitează localitatea către depozitul unei firme ce are un punct de lucru în localitatea Stăneşti și care distrug infrastructura locală.
SC.AGROKAISER SRL, o societate comercială cu profil agricol ce îşi are sediul social în judeţul Ilfov, comuna Jilava, are un punct de lucru şi în comuna Stăneşti.
SC.AGROKAISER SRL are în satul Stăneşti un depozit de cereale, realizat în parteneriat cu o cunoscută firmă de inputuri, în cadrul căreia sunt transportate şi selectate produse agricole din toată zona de sud.Ghizdaru 5
Transportul acestor cereale de la punctele de recoltare până la depozit se realizează pe DC 118 şi DC117, ce fac legătura cu DJ 503. Aceste drumuri comunale au fost modernizate recent, o investiţie importantă realizată de către autorităţile locale din Stăneşti.Ghizdaru 3
Drumurile comunale menţionate au restricţii reglementate de tonaj, 7,5 tone. Transportul cerealelor se face cu camioane cu un tonaj de 55-56 tone, aceasta fiind capacitatea maximă încărcată a camioanelor.

Ghizdaru 2Aceste transporturi agabaritice au dus la distrugerea drumurilor comunale din Stăneşti. Autorităţile locale au făcut numeroase demersuri către Consiliul Judeţean Giurgiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean, autorităţi abilitate să rezolve problema, sesizări rămase fără niciun răspuns.Ghizdaru 4
Teoretic, SC.AGROKAISER SRL poate să folosească centura ocolitoare de legătură dintre DJ 503 şi DJ 504, ce face parte dintr-o ipotetică linie de centură a oraşului. Numai că aceasta există doar pe hartă.
Prin Legea nr. 108/2014 privind transportul rutier de produse agricole vegetale pe drumurile publice, a fost reglementat regimul legal prin care pot fi realizate aceste transporturi de cereale. Pentru orice depăşire de tonaj este necesar avizul proprietarului/administratorului drumului public. Dar cine mai respectă legile în acesta ţară?!


Publicat  :  iulie 13, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare