Deputatul Liliana Ciobanu solicită guvernului susţinerea iniţiativei private

liliana-ciobanu

Într-o declaraţie politică făcută ieri de către deputatul PP DD de Giurgiu Liliana Ciobanu, aceasta a atras atenţia asupra problemelor cu care se confruntă mediul privat de afaceri, în special sectorul IMM-urilor. De la controalele şi verificările dese şi de multe ori nejustificate, continuând cu lipsa unor facilitaţi reale din partea statului si introducerea de noi taxe, deputatul Liliana Ciobanu atrage atenţia că, în acest ritm, tot mai multe afaceri vor fi închise:

„Este o realitate faptul că oamenii de afaceri spun că le este tot mai greu să supravieţuiască, deoarece sunt sufocaţi de taxe din ce în ce mai mari, suportate de regulă tocmai de cei care sunt buni platnici, ceea ce îi determină să ajungă la limita suportabilului. În opinia mea, statul ar trebui să îi ajute pe întreprinzătorii care-şi plătesc corect taxele şi care au performanţe, ei reprezentând un sprijin real al economiei naţionale. „

Deputatul Liliana Ciobanu îşi arată nemulţumirea şi față de modul preferenţial în care sunt sprijiniţi investitorii străini comparativ cu cei romani:

„Pe de altă parte, statul român a dat mereu atenţie investitorilor străini, şi a acordat numeroase facilităţi unor investitori aşa-zişi strategici care au venit în România. Mai mult, investitorii străini din România s-au şi asociat, constituind Consiliul Investitorilor Străini, asociaţia celor mai importanţi investitori străini din România, constituită încă din 1997, când şi-a început activitatea cu un număr de 26 de companii membre. Această asociaţie s-a implicat mereu în a face presiuni pe autorităţi şi de a apăra cu cerbicie drepturile investitorilor străini prezenţi la noi în ţară. Ceea ce, din păcate, nu se poate spune despre asociaţiile patronale şi ale oamenilor de afaceri din România…
Este adevărat că avem nevoie de investiţii străine în România, dar cred că nu trebuie să uităm de situaţia delicată a investitorilor noştri. Unde sunt facilităţile pentru societăţile româneşti care au trecut prin criză economică şi financiară, care creează şi menţin locuri de muncă?”

În ideea protejării capitalului roman, Liliana Ciobanu a lansat şi o iniţiativă de modificare a Constituţiei, prin introducerea unei prevederi speciale de susţinere a investiţiilor autohtone.


Publicat  :  mai 28, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare