Deficit de medici la Spitalul Județean de Urgență

spitalul-judetean-giurgiuÎn toată ţara există o criză acută de cadre medicale, iar judeţul Giurgiu nu putea face excepţie.
Chiar dacă în ultima perioadă au fost scoase la concurs mai multe posturi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu este tot deficit de personal de specialitate.
Medicii ieşiţi de pe băncile facultăţilor aleg să lucreze în spitale mari din ţară, ori în clinici private, acolo unde dotarea este mult superioară unităţilor sanitare din oraşele mici şi unde pot avea şi salarii mai bune
” Atragerea de personal medical tânăr şi competent este o preocupare permanentă a noastră .
Este un avantaj faptul că suntem aproape de Bucureşti şi medicii pot face naveta, dar este şi un dezavantaj, în multe cazuri medicii aleg spitalele şi clinicile din capitală.În acelaşi timp, mulţi medici plecă în străinătate.
Pe secţia de radiologie am avut 6 medici rezidenţi, au mai rămas 2. Am reuşit să convingem un medic radiolog să vină la noi, urmează să-şi înceapă activitatea de la 1 ianuarie 2018.
Tot de la 1 ianuarie, un tânăr medic neurolog urmează să se prezinte la post. Vom avea pe secţia de neurologie 2 medici tineri.
În condiţiile în care numărul pacienţilor bolnavi de cancer sau diabet a crescut foarte mult în ultimii ani, secțiile de Oncologie și Boli de Nutriţie sunt printre cele mai afectate de lipsa medicilor.
Avem un singur medic oncolog şi un singur diabetolog.
Facem demersurile să aducem medici şi pentru aceste specializări „, ne-a declarat Mihaela Raţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Una dintre cele mai importante măsuri care au fost luate pentru venirea medicilor în Giurgiu este decontarea transportului acestora de către Consiliul judeţean Giurgiu.


Publicat  :  iulie 25, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare