Declaraţie de presă deputat Cristina – Elena Dinu: Românii au nevoie de continuarea programului de guvernare al PSD

elena dinu

„Grupurile parlamentare ale PSD nu vor acorda votul de învestitură pentru noul Guvern, partidelor care au reușit succesul moțiunii de cenzură revenindu-le sarcina de a constitui o majoritate parlamentară care să susțină viitorul Executiv.
Este o decizie logică și firească, deoarece nu putem să girăm un cabinet fără niciun program de guvernare și fără nicio viziune privind continuarea reformelor din toate domeniile de activitate derulate de Guvernul și majoritatea parlamentară PSD în ultimii trei ani.
Sub nicio formă nu vom vota un Executiv al concedierilor masive, al tăierilor de pensii şi de salarii și al scăderii nivelului de trai al românilor!
Consider că românii trebuie să fie corect informați despre mersul lucrurilor de pe scena politică. Dacă și-au imaginat, în mod total eronat, că PSD nu mai poate guverna țara, acum este responsabilitatea partidelor care au iniţiat şi au votat moţiunea de cenzură să îşi asigure majoritatea necesară pentru a susţine un nou Guvern.
Nu va fi însă o misiune ușoară, deoarece, după cum s-a văzut în ultimele zile, PNL-ul şi aliaţii săi nu se prea înțeleg, nici asupra unei coaliții de guvernământ, și nici atunci când trebuie să demonstreze românilor că ştiu să şi construiască, nu doar să distrugă.
România nu se află în stadiul de a fi condusă prin declaraţii politice sforăitoare, ci are nevoie de un program de guvernare realist și sustenabil, susţinut de o majoritate parlamentară.
Astfel, formațiunile care au dus țara în criza actuală trebuie să demonstreze românilor că pot mai mult decât un vot bazat pe trădări, așa cum s-a întâmplat la moțiunea de cenzură, și că se vor mobiliza pentru a-şi asuma responsabilitatea învestirii noului Guvern.
Din păcate, măsurile de guvernare anunțate de PNL, USR și celelalte partide sunt bazate, conform propriilor declarații, doar pe tăieri și amenințări pentru toate categoriile profesionale.
Chiar premierul desemnat de președintele Iohannis a susținut public concedieri masive, oprirea majorărilor de pensii și creșterea semnificativă a impozitelor pe salarii, inclusiv în mediul privat și la IT-iști.
Alți fruntași ai celor ce doresc să formeze noul Executiv au anunțat eliminarea voucherelor de vacanță, a sporurilor și primelor, impozitarea suplimentară a bugetarilor. Mai mult, ei vor și desființarea Programului Național de Dezvoltare Locală, prin care, în ultimii ani, mii de localități din România au derulat investiții extraordinare în infrastructură pentru comunitățile locale, absolut indispensabile oamenilor, precum drumuri, școli, grădinițe, alimentare cu apă și sisteme de canalizare.
În consecință, un asemenea nou Guvern nu are cum să aducă nimic bun românilor, iar PSD nu îl va gira prin votul său”.

Deputat PSD Cristina-Elena DINU,
Circumscripția Electorală nr. 19 Giurgiu


Publicat  :  octombrie 17, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare