De ce au fost astăzi poliţiştii giurgiuveni la Prundu? Au schimbat un bec!

Prundu 1

Este mai mult decât cunoscut bancul: „De câţi poliţişti e nevoie să schimbi un bec?
6, unul ţine becul în mână, 4 învârt masa şi unul stă de şase.”
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu au dovedit că poate exista şi varianta hard:” De câţi poliţişti este nevoie să ridici nişte hârtii? 6, plus trupele de mascaţi”.
Ar putea părea o glumă, dar este un adevăr, despre excesul de zel de care dau dovadă unii dintre angajaţii IPJ Giurgiu.
În data de 21 septembrie 2018, procurorul Vasile Marc Emilian, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, emitea o ordonanţă pentru ridicarea unor înscrisuri de la primăria Prundu.
Este vorba despre celebrul dosar din 2016, în care mai mulţi angajaţi ai primăriei Prundu au calitatea de suspecţi, pentru că au fost ridicate nişte corturi cu ocazia organizării „Zilelor Comunei Prundu”. O prostie!
prundu 3De menţionat faptul, că toată nebunia a plecat atunci de la comisarul Ionuţ Vereş, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Giurgiu.
Până în prezent, primăria Prundu a pus la dispoziţie procurorului de caz toate documentele solicitate. Procurorul a considerat că are nevoie de nişte acte suplimentare, fapt pentru care a împuternicit lucrătorii IPJ Giurgiu- Serviciul Rutier să ridice aceste acte de la sediul primăriei Prundu.
prundu 2Cine a mers astăzi, 26 septembrie, la sediul primăriei să ridice actele? Comisarul Ionuţ Vereş, însoţit de 5 colegi şi trupele speciale de intervenţie ale IPJ Giurgiu. Începută la ora 14, acţiunea a fost încheiată după trei ore, timp în care angajaţii IPJ, coordonată de către comisarul Vereş, au desfăşurat activităţi ce exced ordonanţei emisă de către procuror.De astfel, procesul verbal încheiat la finalul acţiunii conţine numeroase obiecţiuni din partea avocatul Sergiu Bratu:
1. În primul rând, poliţiştii au solicitat documente care nu făceau obiectul dosarului
2. Actul de urmărire penală este nul, deoarece comisarul Vereş este martor într-un alt dosar aflat pe rolul Judecătorie Giurgiu, în aceeaşi speţă.
În comunicatul IPJ Giurgiu se spune că a fost pusa in aplicare o ordonanţă emisă de Parchet. Conducerea IPJ Giurgiu nu avea habar pe unde îi erau trupele de mascaţi.
Cine a participat astăzi de la „spectacolul” de la Prundu, a înţeles ce însemnă teroarea poliţiştilor şi procurorilor din România. Înregistrările şi documentele din acest caz, sunt mai mult decât evidente. Le vom prezenta în zilele următoare.
Întrebare pentru pentru conducerea IPJ Giurgiu: Cine i-a autorizat comisarului Vereş Ionuţ să deplaseze atâtea trupe la Prundu, doar pentru a ridica câteva hârtii? Cine şi De Ce?


Publicat  :  septembrie 26, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare