De câte clase o ai nevoie dacă vrei să obţii permisul de conducere

Guvernul a aprobat Strategia Națională pentru Siguranța Rutieră până în anul 2020 şi a emis un plan de acţiune pentru implementarea acesteia, conform observator.ro. Documentul se află în dezbatere publică şi propune ca examenul pentru obţinerea permisului auto să se poată da doar de către persoanele care au cel puţin 10 clase.

16683535_10206429072165261_1113802790_n
Totodată, se vorbeşte despre crearea unui cadru legal pentru a-i reabilita şi consilia pe şoferii care au avut abateri grave şi în rânduri repetate de la normele rutiere.
Şi evaluările medicale şi psihologice vor suferi îmbunătăţiri. Şoferii trebuie să facă un consult periodic pentru a elimina obţinerea carnetului de conducere într-un mod de fraudă. După o vârstă, aceştia vor trebui să consulte chiar şi mai des.

Maşinile implicate în accidente ar trebui să treacă de o inspecţie tehnică pentru a mări siguranţă circulaţiei, dar dacă nu este respectată această normă, şoferii vor fi sancţionaţi.
Despre sancţiunile de nerespectare a legislaţiei rutiere, Guvernul doreşte întărirea sistemului de amendare: „sistemelor automate, propunând analizarea și adoptarea modelului statelor membre UE care înregistrează procente maxime de încasare pe aceste tip de constatare a contravențiilor”.


Publicat  :  februarie 9, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare