Cum a fost UDMR-ul la Giurgiu sedus si abandonat!

PDL-UDMR-1024x578

Conform ultimului recensământ în judeţul Giurgiu 44 de persoane s-au declarat că fiind de etnie maghiară. În condiţiile unui judeţ cu 51 de comune, ce au, bineînţeles, mai multe secţii de votare pentru alegerile de duminică, fiind un partid ce este deja reprezentat în Parlamentul European, UDMR-ul are de drept, reprezentanţi în Biroul Electoral Judetean şi Birourile secţiilor de votare.

Chiar dacă, prin absurd, am considera că toți etnicii maghiari vor lua parte la procesul de vot, aceştia oricum nu pot acoperi toate secţiile de vot. De fapt, revenim la un subiect pe care l-am mai dezbătut, unele partide cedează locurile din birourile electorale pentru alte partide; Şi, bineînţeles, nu pe gratis.

Astfel, iniţial, la Giurgiu, PMP a promis celor de la UDMR că sunt interesaţi să preia reprezentarea acestora în secţii. Dar, i-a cam dus cu vorba, astfel încât UDMR-iștii au început negocierile cu PSD. Niculae Bădălău a promis ferm că va onora pretenţiile maghiarilor, fiind interesat să aibă cât mai mulţi oameni în secţiile de votare.

Dar, odată ce rezultatul alegerilor de duminică este aproape cunoscut, după ultimule mişcări de pe scenă politică, Bădălău a uitat de promisiunea făcută celor de la UDMR. Astfel că, pe fir a intrat PDL-ul care a promis şi a onorat tranzacţia.

PS: Pentru cei care vor merge la vot mâine: încercaţi să aflaţi cine este în secţia de votare reprezentantul UDMR şi, apoi întrebaţi-l dacă ştie ce înseamnă “ighen”. Sunt curios care este răspunsul.


Publicat  :  mai 24, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare