Cum a fost dezvoltată una dintre cele mai de succes afaceri din Giurgiu

Corbea (1)

Capitolul cel mai vast al relaţiei dintre Marin Anton şi Cătălin Corbea este legat, bineînţeles, de afacerile pe care cei doi le-au dezvoltat împreună.În acest moment familiile Anton şi Corbea sunt asociate, cu procente egale, în trei societăţi comerciale: Totagro Srl, Romsem Srl şi Eurosudest Srl (firma ce deţine Mall-ul din Giurgiu).

Revenind la începuturile parteneriatului dintre cei doi, Cătălin Corbea ne prezintă modul în care a fost dezvoltată una dintre cele mai importante afaceri din judeţul Giurgiu:
” Încă de la început, până în ianuarie 2014, toate afacerile noastre au fost administrate de către familia Corbea. Ca o paranteză, nu s-a pus problema vreodată că eu să-l „fur” pe Marin Anton, el are o rudă care a lucrat întotdeauna la departamentul contabilitate şi a putut urmări toate tranzacţiile care au fost făcute.

În prima fază am concesionat 350 de ha de teren, pe 150 de ha am plantat grâu.Cu timpul, suprafeţele de teren pe care le-am concesionat au crescut semnificativ.
Am reuşit să facem profit foarte bun, aşa a fost tot timpul, societăţile au rezultate financiare excelente. Societăţile noastre au făcut profit an de an, au fost ani în care fiecare acţionar a avut dividende de 10 miliarde.

Firmele au active de zeci de milioane de euro, avem investiţii importante în imobiliare. Ce sa spun, ne-a mers foarte bine. Până în anul 2012, între mine şi Marin Anton a fost o relaţie bună, discuţiile au început să apară în acel an şi s-au amplificat în 2013.

Cauzele rupturii dintre Marin Anton şi Cătălin Corbea:

Timp de aproximativ 16 ani Cătălin Corbea şi Marin Anton au fost parteneri de afaceri. Aşa cum recunoaşte şi Cătălin Corbea, cu timpul s-a dezvoltat şi o prietenie între ei. Privită din afară relaţia dintre cei doi părea indestructibilă.

Primele zvonuri despre faptul că cei doi nu mai s-ar înţelege atât de bine au apărut în anul 2013, în momentul în care Marin Anton a intenţionat să devină preşedinte al PNL Giurgiu. Aproape nimeni nu a crezut că este ceva real. Apoi, cu timpul, zvonurile au devenit certitudine.

Astăzi, Cătălin Corbea ne dezvăluie în premieră care au fost cauzele rupturii dintre ei:
” Neînţelegerile dintre noi nu au fost doar legate de business.Au fost şi politice, au fost multe.În fond, am constatat că avem principii diferite. Marin Anton s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, nu mai este omul pe care eu îl ştiam. Nu i-a convenit faptul că familia mea a mai dezvoltat şi alte afaceri faţă de cele pe care le avem împreună.

Afacerea Totagro şi Romsem este creată de Cătălin Corbea, de la început şi până în prezent, este doar meritul familiei mele. Scrie undeva că eu trebuie să muncesc la infinit pentru Anton Marin, să împartă profitul cu Anton? În plus, Marin Anton are o societate care se numeşte Maragro SRL, care acum este pe numele fiicei, pe care are în prezent un proiect cu finanţare europeană, pe care l-a finanţat chiar cu banii de la Totagro.

În acest moment, Romagro are de plătit către Totagro şi Romsem 20 de miliarde de lei. Şi numai asta, de la Totagro are Marin Anton 6 autoturisme, în valoare de peste 500 de mii de euro, are camioane şi are foarte multe utilaje agricole pe care le-a luat fără acceptul nostru.

Să ştiţi că lucrul cel mai grav, legat de Totagro şi Romsem, este faptul că, de la 1 ianuarie 2014, afacerile sunt administrate de către familia Anton şi din modul în care acesta a falimentat atâtea firme, îmi este teamă că şi cele două societăţi în scurt timp vor ajunge în faliment.”

Va urma

Corbea (2)

Corbea (3)


Publicat  :  iulie 15, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare