Cristina Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu: Nici o pensie nu va scădea în urma recalculării, cele mai multe vor crește!

Elena Dinu

Ordine în sistemul public de pensii, eliminarea inechităţilor dintre pensionari, stimularea muncii, a natalităţii şi a continuării studiilor. Sunt principalele obiective ale noii legi a pensiilor, o reformă asumată şi aplicată de PSD.
Nici o pensie nu va scădea în urma recalculării, cele mai multe vor crește!
Legea pensiilor avantajează persoanele care au muncit mai mult. Astfel, pensionarii cu perioade mai lungi de contributivitate vor avea creșteri mai mari la recalculare, iar salariații care muncesc și contribuie peste 25 de ani primesc puncte suplimentare pentru stabilitate, care vor mări valoarea pensiei.
Cei care au contribuit 40 de ani la sistemul de pensii pot ieși cu 5 ani mai devreme la pensie.
Totodată, vârsta de pensionare a femeilor care au copii scade cu câte 6 luni pentru fiecare copil( dar nu mai mult de 3 ani și 6 luni), iar concediul pentru creșterea copilului se consideră perioadă contributivă.
De asemenea, prin noua lege a pensiilor, vor fi eliminate inechitățile dintre bărbați și femei, dar şi cele dintre pensionarii care s-au pensionat în baza unor legi diferite.
În anul 2024, pensiile vor fi majorate, la 1 ianuarie, prin indexarea punctului de pensie (cu 13,8%), iar apoi, la 1 septembrie, foarte multe pensii vor crește în urma recalculării.


Publicat  :  noiembrie 6, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare