Cristina Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu: Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege prin care orice act sexual cu o persoană sub 16 ani este considerat viol!

Cristina Elena Dinu

Abuzurile şi agresiunile sexuale asupra unui copil vor lăsa urme adânci şi îl vor marca toată viaţa lui!
Iar cei care comit asemenea fapte trebuie să răspundă pentru asta şi să fie pedepsiţi aşa cum se cuvine!
Iniţiativa PSD menită să aducă mai multă protecție minorilor și să combată mult mai dur violul și agresiunile sexuale asupra minorilor, dar și infracțiunile conexe, s-a transformat în Lege.
Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege prin care orice act sexual cu o persoană sub 16 ani este considerat viol!
Astfel, riscă închisoare de la 7 la 12 ani un adult care întreţine relaţii sexuale sau agresează sexual un minor sub 16 ani, indiferent dacă respectivul minor a consimțit sau nu.
Se prezumă că, sub 16 ani, minorul NU are deplină capacitate de consimțământ. Prin urmare, nici un agresor sexual al unui minor NU mai poate scăpa de răspundere!
Această lege vine în contextul în care, în România, în anul 2021, peste 16.000 de adolescente şi tinere până în 20 de ani au devenit mame, iar circa 700 de dintre acestea aveau sub 15 ani.


Publicat  :  iunie 28, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare