Cristina Elena Dinu, deputat PSD de Giurgiu: Aproape 8.000 de posturi deblocate pentru medici, asistente şi infirmieri, plata la zi a tuturor datoriilor acumulate, anul trecut, de întregul sistem sanitar şi alocarea fondurilor necesare pentru luna ianuarie

Elena DinuToate acestea, alături de un buget cu 40% mai mare faţă de anul trecut, înseamnă onorarea angajamentelor asumate de premierul PSD Marcel Ciolacu în domeniul Sănătăţii.
Guvernul a alocat 6,6 miliarde de lei care asigură plata tuturor cheltuielor cu medicamentele şi serviciile medicale efectuate anul trecut, precum şi sumele necesare acoperirii acestor cheltuieli, pentru luna ianuarie.
Totodată, prin aprobarea deblocării şi scoaterii la concurs a celor 2.500 de posturi de medic, solicitate de către unităţile sanitare, indiferent dacă acestea sunt în subordinea Ministerului Sănătății sau a autorităților locale, se rezolvă problema deficitului de personal medical specializat în spitalele din România.
În acest fel, am speranţa că se va rezolva şi situaţia dificilă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Unităţile sanitare care au solicitat scoaterea posturilor la concurs trebuie să demareze imediat procedurile necesare, pentru ca angajările să se poată face până în luna februarie.


Publicat  :  ianuarie 12, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare