Coplata serviciilor medicale private a fost adoptată de către Guvern

spital

Guvernul a adoptat astăzi ordonanţa de urgenţă pentru completarea articolului 230 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.
Astfel, pacienţii vor putea să se trateze la privat iar o parte din costuri va fi asigurată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Actul normativ reprezintă o completare necesară a legislației pentru buna funcționare a întregii activități medicale, precum și pentru utilizarea eficientă a fondurilor publice. Prin aceasta, se reglementează faptul că asigurații care apelează la servicii medicale oferite de clinici private vor plăti doar diferența dintre tariful practicat de acel furnizor și tariful decontat de CNAS.
Pacienții vor fi informați corect, în prealabil, cu privire la costurile serviciilor medicale, fiind evidențiate separat sumele suportate de către stat și cele plătite din fonduri proprii.
În cazul în care pacienții nu au posibilitatea plății contribuției personale, se pot adresa unui alt furnizor, care nu percepe contribuție personală sau aplică un cost mai mic pentru același tip de servicii.


Publicat  :  aprilie 24, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare