Congres PNL: Discursul președintelui PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu

Dan Motreanu

„Cred că toți cetățenii României, dar și Partidul Național Liberal, merită un răspuns la întrebarea: De ce avem nevoie de un Congres Extraordinar la șase luni de la Congres?
Fac politică de 30 de ani, numai în cadrul Partidului Național Liberal, am participat la toate Congresele, mai puțin la cel din 1993, și vă spun că, întotdeauna, atunci când PNL a simțit o criză la nivel de conducere, a acționat rapid, ferm, principial și pragmatic pentru a da o nouă șansă PNL.
La fel a fost în anul 2002, când ales a fost unul dintre cei mai buni economiști din România, Theodor Stolojan, la fel s-a întâmplat în anul 2014, când președinte a fost ales cel mai bun primar din România, domnul Klaus Iohannis, primarul Sibiului. Ambii aveau o carieră profesională puternică, decât una politică. Ambii au creat programe politice importante ce au dus, mai apoi, la victorii importante în alegeri ale PNL. Ambii au reușit pentru că, înainte de toate, nu s-au lăsat luați prizonieri de diverse grupuri, ci au asigurat un cadru corect pentru evaluare și promovare.
Astăzi vom alege un coleg care are mai degrabă o carieră profesională solidă, bazată pe jurământul de credință pentru această țară, un om care, în profesia sa, și-a făcut datoria față de țară.
În vremuri dificile, ai nevoie de un lider patriot pentru a putea trece peste aceste vremuri. Și cine ar fi mai indicat dacă nu Premierul actual, cel care este situat, în toate sondajele, cu cea mai mare credibilitate în rândul politicienilor și al PNL?
Trăim azi într-o societate cu temeri, frici și emoții noi, care se confruntă cu un naționalism păgubos și primitiv, și cine ar fi mai potrivit să răspundă cu un patriotism curat? Naționalismul însemnă ură, agresiune, în timp ce patriotismul îndeamnă la respect și la solidaritate. În România avem nevoie de un lider precum Nicolae Ciucă.
În vremuri normale, am fi avut mai mulți candidați, dar acum nu sunt vremuri obișnuite, dar războiul și crizele se vor multiplica. În aceste condiții mi se pare normală o singură candidatură, și știu că Nicolae Ciucă își va pune în slujba țării experiența sa întreagă,experiență în acțiunile față de România.
Știți cu toții că PNL nu înseamnă un singur om, dar președintele este cel care ne reprezintă, ne inspiră și ne motivează. Iată de ce, domnule Nicolae Ciucă, mai important decât votul formal de astăzi, este o muncă zilnică de a obține încrederea, respectul și susținerea fiecărui liberal în parte.
Vă doresc, domnule Ciucă, să obțineți această încredere, și la viitorul Congres să nu mai vorbim ca aceleași programe ca acum 30 de ani, ca acum 15 ani, despre modernizarea României, ci să vorbim despre finalizarea modernizării României!”


Publicat  :  aprilie 10, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare