Conducerea Consiliului Județean și a Spitalului Judeţean caută soluții pentru rezolvarea crizei de medici specialişti

spital-1

Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu acordă anual, prin Unitatea de Primiri Urgenţe,asistenţă medicală pentru aproximativ 54.000 de pacienţi.

Alţi 29.500 de pacienţi sunt internaţi prin serviciile de spitalizare continuă, ori de zi, în cadrul secţiilor cu paturi.

De asemenea, asigură şi consultaţii în ambulatorii, anual înregistrându-se un număr de 27.500 de consultaţii şi un număr de 4.500 servicii paraclinice ambulatorii, pe baza biletelor de trimitere (CT, RMN, Radiografii, Ecografii).

La fel ca în majoritatea unităţilor medicale din ţară şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu se înregistrează un deficit de personal medical superior (medici de specialitate). Necesarul de medici este de 158 posturi, doar 80 dintre acestea fiind ocupate în prezent cu medici de specialitate.

În perioada 2012 – 2017, 62 de posturi medici rezidenţi au ales spitalul din Giurgiu, din care un număr de 25 de medici se află în continuare în pregătire, 19 medici s-au prezentat la post şi lucrează ca medici specialişti, iar 18 medici şi-au prezentat demisia, alegând să lucreze în spitale din Bucureşti, ori să plece din ţară.

În ultimii ani conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu a susţinut intens atragerea de specialişti pentru Spitalul Judeţean, prin: acordarea de locuinţe de servici şi decontarea cheltuielilor cu deplasarea medicilor.De asemenea, la nivel local a început construirea unui bloc ANL pentru medicii specialişti.

” Numărul redus de personal sanitar superior pune o mare presiune pe medicii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spitalului. Numărul intervenţiilor sunt multe, gărzile epuizante. Activitatea medicului nu este deloc uşoară, zilnic trăieşte cu teamă de eşec. Responsabilitatea lui este enormă, este vorba de viaţa pacientului. În ultimii doi ani am făcut paşi importanţi pentru atragerea de noi medici specialişti, cu sprijinul permanent pe care-l primim din parte preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, preocupare pe care o avem şi în perioada următoare”, ne-a declarat Mihaela Raţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu are scoase la concurs 30 de posturi de medici, pentru diferite specializări. Anunţul este publicat în revista de specialitate ” Viaţa medicală „.


Publicat  :  mai 22, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare