Ciprian Alexandru: UPDATE la situația incineratorului din Giurgiu

sedinta CLAm fost astazi prezent in sedinta Consiliului Local Giurgiu, unde s-a supus la vot o HCL care prevede ca un incinerator nu se poate construi mai aproape de 1000 m de zonele locuite.
Am luat cuvantul si i-am felicitat pe toti consilierii locali(au votat in unanimitate),
DAR:
HCL-ul votat astazi isi doreste sa modifice Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 1257 din 10 Aprilie 2023, ceea ce este imposibil juridic din punctul meu de vedere. Asta inseamna ca investitorul in acel incinerator va ataca in instanta HCL si probabil va castiga. Cu toata bunavointa domnilor si doamnelor consilieri locali, decizia nu este la ei, decizia a ramas doar la Ministrul Santatii, el este singurul care poate impiedica autorizarea incineratorului, prin modificarea ordinului de ministru.
Partea intunecata a proiectului este ca pentru ca proiectul nu se incadra in cerintele Ordinului MS nr.119/2014, acest ordin a fost modificat de ministrul sanatatii in data de 10 aprilie 2023 si acum se incadreaza. Este incredibila coincidenta pentru ca mi se pare halucinant sa modifici un Ordin de MS doar ca sa incadrezi un proiect. Poate nu este adevarat scenariul meu, insa realitatea este ca prin modificarea acelui ordin din 2014 se creeaza portita ca proiectul din Giurgiu sa se incadreze in lege.
Solutia cea mai sigura pentru noi este ca acel ordin sa revina la forma din martie, pentru asta trebuie ca parlamentarii din Giurgiu sa faca un lobby activ, nu doar postari pe Facebook, acestea nu pot avea consecinte modificari de legi.
Maine cetatenii din Giurgiu vor fi in strada la ora 14, si apoi vor merge la Ruse unde se protesteaza de asemenea pentru acelasi obiectiv.
Doamne Ajuta!


Publicat  :  august 31, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare