Centrul Local de Combatere a Bolilor, convocat de prefect

prefecturaDin cauza apariţiei pestei porcine pe teritoriul mai multor judeţe, în vederea prevenirii manifestării acesteia şi la nivelul judeţului nostru, prefectul Nina Carmen Crişu a dispus activarea Centrului Local de Combatere a Bolilor şi în data de 3 iulie 2018 a avut loc o şedinţă de lucru a acestuia.
Prin ordin al prefectului s-au constituit comisii mixte de verificare şi control cu privire la mişcarea porcilor în târgurile şi oboarele autorizate şi neautorizate sanitar veterinar de pe raza judeţului Giurgiu cât şi pe drumurile judeţene şi europene, având în componenţă reprezentanţi ai Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu.
În vederea respectării măsurilor de biosecuritate la nivelul fermelor comerciale şi respectarea legislaţiei în vigoare cu privire la prevenirea pestei porcine africană în unităţile de profil, prin ordin de prefect s-au constituit comisii mixte de verificare şi control la fermele de porci autorizate de pe raza judeţului.
În zilele de 3 şi 25 iulie 2018 au avut loc şedinţe comune ale Centrului Local de Combatere a Bolilor cu primarii din judeţ, având ca tematica măsurile ce se impun pentru prevenirea apariţiei focarelor de pestă porcină africană, solicitându-li-se totodată identificarea terenurilor adecvate care pot fi utilizate pentru îngroparea cadavrelor de porci infestaţi. S-au prelucrat prevederile Dispoziţiei nr. 553/24.07.2018 privind aplicarea măsurilor specifice pentru prevenirea răspândirii virusului pestei porcine africane emisă de Secretarul de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat.
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a distribuit afişe cu informaţii privind semnele clinice ale bolii, precum şi modul de gestionare a apariţiei virusului.
În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu din data de 1 august 2018, vor fi prezentate măsurile dispuse pentru prevenirea apariţiei focarelor de pestă porcină africană.


Publicat  :  iulie 26, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare