Centrele de Asistenţă Socială din judeţul Giurgiu, închise pe capete ! Conducerea Consiliului Judeţean… Batman, Batman!

Dumitru beianuPrintr-un comunicat de presă, Instituţia Prefectului a anunţat rezultatul verificărilor făcute la centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice, pentru adulți cu dizabilități și la centrele de plasament copii, care funcționează pe raza județului Giurgiu.
La majoritatea au fost constatate deficiențe în activitate, fapt pentru care le-a fost sistata temporar activitatea, la altele s-a făcut propunerea de încetare a activităţii pe ntru 6-12 luni:


În perioada 10 – 16 iulie 2023, două comisii mixte de control constituite prin Ordin al prefectului, conform Ordinului ministrului de interne, efectuează verificări la centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice, pentru adulți cu dizabilități și la centrele de plasament copii, care funcționează pe raza județului Giurgiu.
Cele două comisii mixte de control sunt formate din reprezentanți ai: Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu, Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vlașca” al județului Giurgiu.
În data de 10 iulie 2023, comisiile în cauză au dispus:
– 7 opriri temporare a prestărilor de servicii până la remedierea deficienţelor, dintre care 2 pentru centre de plasament copii şi 5 pentru centre destinate îngrijirii adulţilor cu dizabilităţi;
– 1 propunere de închidere pentru o perioadă de 6 -12 luni pentru un centru destinat îngrijirii adulţilor cu dizabilităţi.
Au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 49.400 lei.
În data de 11 iulie 2023, comisiile în cauză au dispus:
– 5 opriri temporare a prestărilor de servicii, dintre care 2 pentru centre de îngrijire a personelor vârstnice şi 3 pentru centre de plasament copii;
– 2 propuneri de închidere pentru o perioadă de 6-12 luni pentru centre destinate îngrijirii persoanelor vârstnice.
Au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 52.000 lei.
Menţionăm că măsurile de oprire temporară a prestărilor de servicii până la remedierea deficienţelor şi propunerile de închidere pentru o perioadă de 6 -12 luni au fost dispuse de către reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.”
 În replică, Dumitru Beianu, preşedintele Consiliului judeţean Giurgiu, consideră că măsurile luate de către autorităţile de control sunt nejustificate şi exagerate. Rugina, descoperită pe electrocasnice şi calorifere, lipsa lenjeriei de pat conform normativelor în vigoare, sunt pentru Dumitru Beianu lucruri… Minore.
 Domnule preşedinte, cu tot respectul, avem rugăminte să verificaţi care sunt regulile în centrele de acest fel din occident. Oglinzile sunt obligatoriu în aceste saloane. Este dreptul asistatului la o viaţă socială normală. Dacă o asistentă are un ton neadecvat faţă de asistat, i se face referat şi riscă concedierea, cât despre ” urme de rugină” nici nu poate fi vorba, acel centru ar fi închis imediat. Sunt reguli şi normative stricte, domnule preşedinte,  nu există sintagma: Lasă că merge şi aşa!


Publicat  :  iulie 12, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare