Ce a negociat săptămâna trecută Vasile Mustatea cu fostul lider PDL Dan Neagu

Intalnire Neagu -Vasile Mustatea 3

În momentul în care s-a pus problema unei alianţe între PSD şi PPDD la nivel naţional, care ar fi urmat să fie pusă în practică şi la nivel local, Vasile Mustatea, preşedintele Consiliului Judeţean, a început un adevărat tur de forţă pentru a-şi consolida majoritatea fragilă pe care o are la nivel de consiliu. A căzut la înţelegere cu o parte a PSD-ului, oferind la schimb votarea de către consilierii locali PNL a creditului de refinanţare, a avut discuţii cu fiecare consilier PPDD şi şi-a asigurat loialitatea reprezentanţilor PDL.

Pe tabla de şah mai a rămas un singur pion, o singură necunoscută, veşnicul imprevizibil Constantin Buduru. Pentru a fi „cuminte’ acesta a solicitat un post de director la DGASPC Giurgiu. I-a fost acceptată dorinţa. Imprevizibil, după cum spuneam, realizând cât de important este votul sau, pionul a început să facă puţin pe „nebunul”, cerând nici mai mult nici mai puţin funcţia de vice preşedinte al Consiliului judeţean. A fost căutată atunci o soluţie pentru dezamorsarea bombei cu ceas care sta să explodeze.. Astfel şi-a făcut apariţia în scenă, Dan Mihai Neagu, fost preşedinte al PDL Giurgiu, fost candidat la funcţia de senator la alegerile din 2012.

Săptămâna trecută, într-o zi de joi, pe înserat, fostul lider PDL a fost primit la sediul Consiliului judeţean cu toate onorurile de către Vasile Mustatea şi 5 lideri ai PNL. Pentru ca atmosfera discuţiilor să fie una relaxantă s-a ciocnit câte un pahar de whisky, au fost consumate cafele şi mici gustări. S-a trecut apoi la scopul întâlnirii. Dan Neagu a devenit brusc interesant pentru liberalii giurgiuveni, deoarece este prieten foarte bun cu mai mulţi membri din conducerea Partidului Ecologist Român, partid din care Constantin Buduru face parte. Aceștia urmează să “intervină” pentru a mai reduce din pretenţiile lui Buduru.

După mai multe discuţii pe teme politice, undeva în jur de ora 1, Vasile Mustatea s-a retras într-un birou alăturat, pentru o discuţie în doi cu Dan Neagu.
Pentru a fi sigur de votul consilierilor PDL şi o bună desfăşurare a negocierilor privind fuziunea, Vasile Mustatea i-a propus lui Dan Neagu să revină la conducerea PDL Giurgiu.
Încă nu ştim sigur ce răspuns i-a dat acesta, însă discuţiile au rămas deschise pentru următoarea întâlnire.


Publicat  :  iunie 18, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare