” Băieţii deştepţi” din agricultura giurgiuveană: Boierii Mareş ot Cucuruzu

Florin Mares

Fraţii Marin şi Florin Mareş sunt de departe cei mai puternici şi bogaţi oameni din comuna Răsuceni. Fiind fratele mai mare, Marin Mareş este cel care se ocupă la vedere de afacerile familie. Florin Mareş este viceprimar al comunei. A făcut schimb în anul 2008 cu fratele său. Prin mai multe societăţi comerciale, PFA-uri şi Întreprinderi Individuale, fraţii Mareş muncesc  aproximativ 2.200 de hectare de teren agricol. Cât au în proprietate, sub o formă sau alta, doar ei ştiu.
AGRO MAREŞ SRL, ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ    MAREȘ MARIN, PFP Pelin Alina, ÎI Mareş Stana, sunt doar câteva dintre firmele aflate în portofoliul familiei Mareş.agromares
În anul 2020, AGRO MAREŞ SRL a raportat o cifră de afaceri de 11.116.940 RON cu un profit de 831.476 RON și un număr de 7 angajaţi – este cea mai importantă firmă din grup.
O colaborare profitabilă pentru ambele părţi cu inginerul Emilian Negrilă, directorul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă (SCDA) Teleorman, aduce în fiecare an plus valoare pentru afacerile familiei Mareş. Sunt băieţi descurcăreţi doar, iar ban la ban trage.foto mirolake
Pe raza satului Carapancea, fraţii Mareş au în concesiune şi o baltă. Este vorba despre Mirolache, cunoscută de către localnici Săpături 2. A intrat în portofoliul familiei Mareş prin preluarea unui contract de concesiune semnat în 2002 pe 20 de ani de către Sandu Podaru. În 2019, la contract a fost adăugat un act adiţional fiind mărită perioada de concesiune la 49 de ani. Pe viaţă, familia Mareş va deţine unul dintre bunurile naturale ale comunei Răsuceni, cea mai săracă comună din judeţul Giurgiu. Doar pentru cei care locuiesc aici, nu pentru noii boieri.dosar panait
Banii nu aduc întotdeauna fericirea, este cazul şi familiei Mareş. Un dosar aflat pe rolul Judecătorie Giurgiu este una dintre cele mai mari probleme pentru Florin Mareş, fratele mai mic şi viceprimar al comunei Răsuceni.
În dosarul penal 5458/236/2018/a1, Florin Mareş apare ca inculpat alături de alte 13 persoane, printre care şi fostul primar al comunei Răsuceni, Petre Panait, pentru presupuse ilegalităţi efectuate în perioada 2009.
În rechizitoriul întocmit în data de 19.02.2018 de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, Florin Mareş, viceprimarul comunei Răsuceni, este acuzat de: complicitate la abuz în serviciu şi uz de fals comis în formă continuată.
Este vorba despre modul în care a fost derulat contractul nr. 242/08.10.2009 cu SC Construct Plus SRL, pentru asfaltarea unui drum pe raza comunei Răsuceni.
Detalii din rechizitoriul întocmit de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, într-un material viitor.


Publicat  :  august 9, 2021

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare