Autorităţile locale au verificat stadiul lucrărilor din unităţile de învăţământ din Giurgiu

vizita primar unitati de invatamant (1)

Primarul, Nicolae Barbu, a efectuat, luni 18 august, o vizită în mai multe unităţi de învăţământ din oraş care se află în proces de renovare, reparaţie sau igienizare.
Pentru toate aceste unităţi, pentru anul şcolar 2014-2015, autorităţile locale au aprobat lunile trecute sume importante de bani pentru renovarea, reabilitarea şi igienizarea acestora.

Şapte unităţi de învăţământ au avut nevoie de sume mai mari, cuprinse între 45 de mii şi 260.000 de lei pentru reparaţii generale şi reabilitare. Şcoala numărul 3, Liceul Teoretic Nicolae Cartojan, Colegiul Naţional Ion Maiorescu, Grădiniţa nr. 2 Scufiţa Roşie, Grădiniţa nr. 4 şi Creşa nr. 1 au fost unităţile de învăţământ înscrise, luni, pe agenda autorităţilor locale, pentru verificarea stadiului în care se află lucrările.
Astfel, cu aproximativ 3 saptamani înainte de începerea anului şcolar, directorii unităţilor de învăţământ spun că sunt în grafic, , iar în data de 15 septembrie vor fi gata să-şi primească elevii.

vizita primar unitati de invatamant (2)

Într-un stadiu destul de avansat se află în acest moment şi lucrările de reabilitare de la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”. Acestea se află în grafic, iar în jurul datei de 15 septembrie va avea loc şi inaugurarea mult aşteptată.
Până la începerea noului an şcolar, toate unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiu trebuie să finalizeze orice acţiune de renovare, reabilitare şi igienizare.

Toate sumele aprobate de către municipalitate au fost solicitate de conducerile fiecărei unităţi de învăţământ, în funcţie de nevoile fiecăreia, dar edilul şef, Nicolae Barbu, a dat asigurări ca sistemul de învăţământ rămâne o prioritate a mandatului său şi că nu îi este indiferent în ce condiţii sunt educaţi copiii şi tinerii giurgiuveni.

vizita primar unitati de invatamant (3)


Publicat  :  august 21, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare