Aparatură modernă la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Spitalul-judetean-de-urgenta-GiurgiuÎn dorinţa de a îmbunătăţi calitatea actului medical în judeţul Giurgiu, Consiliul judeţean a alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă fonduri pentru achiziţionarea de aparatura modernă, absolut necesară pentru creşterea calităţii serviciilor acordate pacienţilor.
Au fost, sau urmează a fi achiziţionate:

– Un electrocardiograf cu 12 canale şi monitor, destinat secţiei Chirurgie, electrocardiografele din dotarea Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu fiind foarte vechi, uzate fizic şi moral.
– Pentru secţia ORL au fost repartizate fonduri pentru achiziţionarea unei lămpi de examinare cu led, un troliu, un scaun special şi un fibroscop flexibil rino-faringian
– Pentru secţia Pediatrie a fost achiziţionată o lampă mobilă pentru examinare, în vederea creşterii calităţii actului medical
– Pentru creşterea performanţelor şi în vederea scăderii numărului infecţiilor intraspitaliceşti a fost achiziţionat din fondurile Consiliul judeţean Giurgiu un sterilizator cu aer cald.
De asemenea, au fost alocate prevederi bugetare pentru achiziţionarea de aparatură medicală, astfel: trusă de endoscopie şi colonoscopie, două ecografe generale, două EKG, un cardiotocograf, două aparate de ventilaţie mecanică, un defibrilator, trei monitoare pentru aparatul de măsurare şi monitorizare a funcţiilor vitale, un ventilator portabil, o hotă cu flux laminar, dar şi un aparat de radiologie digital.
Pentru toate acestea a fost demarată o consultare de piaţă, în curs de finalizare, urmând ca procedura de achiziţie să fie demarată cel târziu până la finele lunii august.


Publicat  :  august 1, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare