Actriţa Ioana Crăciunescu a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al comunei Bulbucata

Ioana CraciunescuLa iniţiativa primarului Lucia Andrei, consiliul local al comunei Bulbucata a acordat la sfârşitul săptămânii trecute diploma de cetăţean de onoare al comunei îndrăgitei actriţe şi poete Ioana Crăciunescu.
Evenimentul a coincis cu ziua de naştere a Ioanei Crăciunescu, 13 noiembrie.Ioana Craciunescu 2
Rămasă în memoria românilor în primul rând pentru rolul Anei din filmul Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii, regia Mircea Mureșan, Ioana Crăciunescu a mai jucat şi în filmele “Actorul şi sălbaticii”, “Ediţie specială”, “Artista, dolarii şi ardelenii” sau “De ce trag clopotele, Mitică?”, precum şi în numeroase piese de teatru în România, Franţa, Belgia, Luxemburg etc.
Deşi este născută în Bucureşti, în anul în 1979, Ioana Crăciunescu şi-a cumpărat o casă în comuna Bulbucata.
Această casă a devenit locul ei de refugiu şi de linişte:” Pentru mine Bulbucata e o formă de a-mi salva utopia copilăriei. Era utopia mea salvată, Bulbucata. Casa și curtea de la Bulbucata e o bucată de natură unde se întâlnesc oameni. E un spațiu în care am vrut să le ofer celorlalți libertatea de a se simți ca atunci când erau mici, cocoșei, găinușe, zambile”, mărturisea actriţa Ioana Crăciunescu despre casei ei din Bulbucata.Diploma Ioana Craciunescu


Publicat  :  noiembrie 14, 2022

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare