” Prin toate mijloacele legale pe care le are la dispoziţie, conducerea Consiliului Judeţean încercă să ne sprijine în demersul nostru pentru a convinge medicii să vină la Giurgiu. În acest moment, sunt decontate toate cheltuielile de deplasare. A fost început proiectul pentru construirea unui bloc de locuinţe pentru medici. Consiliul Judeţean a preluat plata tuturor utilităţilor de la spital, astfel încât să putem acorda tichete de masă, în valoare de 300 de lei. Suntem în proces de achiziţionare de aparatura medicală nouă, tot din fonduri de la Consiliul Judeţean. Prin tot ceea ce ţine de noi, încercam să-i motivăm pe medici să vină la Giurgiu”, ne declara, în urmă cu 6 luni, Mihaela Raţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Toate aceste eforturi au început să dea primele rezultate.
Începând cu 1 februarie 2018, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi-a început activitatea Teodora Letchin, medic de diabet, nutriție și boli metabolice. După foarte mulţi ani, judeţul Giurgiu are un al doilea medic diabetolog.
Teodora are 30 de ani, este absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, rezidenţiatul şi l-a făcut în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Elias: ” În timpul rezidenţiatului am întâlnit foarte mulţi pacienţi din Giurgiu. Erau aduşi la noi la spital şi astfel am aflat că în judeţul Giurgiu exista un singur medic diabetolog. Atunci am decis să vin la spitalul din Giurgiu. După 4 ani, începând cu 1 februarie mi-am început activitatea”, ne spune Teodora Letchin.
Noul medic al Spitalului Judeţean, aşteptat de atâta timp de către giurgiuveni, este încântat de modul în care a fost primit de colectiv şi de modul de lucru: ” Am fost foarte bine primită de către colegi, colaborez cu dr. Gelu Popescu, care îşi desfăşoară activitatea pe secţie. Mergem împreună la vizite, ne împărţim munca. Deocamdată, fac naveta Giurgiu- Bucureşti. Mi s-a propus şi o locuinţă în Giurgiu, dar am ales să fac naveta, care este decontată.”
Ce este mai important, pentru Teodora oraşul nostru nu este o simplă haltă în cariera sa profesională. A venit aici pentru a rămâne:” Afirm cu toată convingerea: am venit la spitalul din Giurgiu pentru a rămâne aici. Dacă nu eram hotărâtă să fac acest lucru, nici nu aş fi candidat pentru post. Bucureştiul este plin de medici, pentru toate specializările. Aici este mai multă nevoie de mine.
Să fiu sinceră, naveta dintre Giurgiu şi Bucureşti este una uşoară, este vorba de 1 oră, este acelaşi timp pe care-l faci în capitală. Tocmai de aceea sfătuiesc şi alţi colegi să vină la Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu „.
Teodora Letchin îşi desfăşoară activitatea în cadrul Centrului Judeţean de Diabet şi Boli de Nutriţie de luni până vineri, între orele 8-15. Pentru consultaţii, pacienţii trebuie să aibă un bilet de trimitere de la medicul de familie.
Cu aproximativ 6 mii de persoane cu diabet aflate în evidenţă în judeţul Giurgiu, cu o evoluţie îngrijorătoare în rândul copiilor, cu o explozie de cazuri noi depistate, tânărul medic giurgiuvean are foarte mult de muncă.
O prezentare a bolii şi sfaturi pentru pacienţi în următorul material.
Post your comments