Un tânăr medic giurgiuvean a revenit la Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu

sediu UPU GiurgiuÎncepând cu luna august 2018, un nou medic îşi desfăşoară activitatea în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Este una dintre cele mai bune veşti primite de către colectivul medical al spitalului judeţean, UPU fiind compartimentul unde se resimte cel mai acut nevoia de medici. Aici activează doar 5 medici, dintr-un necesar de 16.
medic Gigi Ionut Dragomir

Gigi Ionuţ Dragomir, medicul specialist medicină de urgenţă, este giurgiuvean.
Este absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova, promoţia 2009, rezidenţiatul realizându-l la UPU SMURD Bucureşti. În perioada 2016-2017 şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Camerei de Gardă UPU Giurgiu, de unde a plecat pentru o experienţă la un spital privat din capitală:
” Am plecat din Giurgiu deoarece mi-am dorit să văd cum este şi într-un spital privat. Am stat doar 1 an şi 3 luni în Bucureşti. Am realizat că în Giurgiu este mai multă nevoie de mine, atât pentru apropiaţi, cât şi pentru pacienţi.”
Munca unui medic de urgenţă este epuizantă şi plină de sacrificii, timpul fiind cel mai mare duşman:
” În timpul unei gărzi un medic stă în picioare 24 de ore din 24. Trebuie să gândească repede, să găsească cele mai bune soluţii în timpul cel mai scurt. Medicul de urgenţă trebuie să ştie orice, să fie pregătit oricând, să ia decizii rapide şi fără îndoială.
Nu în ultimul rând, suntem preocupaţi de mulţumirea pacienţilor, dar este foarte dificil să-i mulţumeşti pe toţi. Principalele nemulţumiri apar atunci când pacienţii trebuie să aştepte. Personalul este redus, prezentările sunt din ce în ce mai multe, prioritate au urgenţele critice.
Sunt 160-170 de pacienţi care se prezintă zilnic la UPU Giurgiu. Cel mai dificil este atunci când sunt mai multe cazuri critice în acelaşi timp, de exemplu accidente rutiere. De cele mai multe ori, în astfel de situaţii, colegii mei vin din turele lor libere”, spune medicul Gigi Ionuţ Dragomir.
Soţia tânărului medic giurgiuvean este tot medic de urgenţă. Acesta a trebuit să renunţe la specializarea de bază, practicând medicina de recuperare:
” Cu doi medici urgentişti nu se poate face casă, cineva trebuie să aibă grijă şi de familie, de copii. Dacă am fi lucrat amândoi pe urgenţă, nu ştiu dacă reuşeam să ne vedem câteva ore pe lună”.
Medicul Gigi Ionuţ Dragomir este decis să rămână de această dată în Giurgiu, în ciuda oportunităţilor care i se oferă:
” Să ştiţi că sunt foarte multe oportunităţi pentru medicii de urgenţă, dar la spitalul judeţean simt că sunt acasă, aici este locul meu. Am revenit ca să rămân aici”, ne-a mai declarat medicul giurgiuvean.


Publicat  :  august 14, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare