Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu va înfiinţa a doua linie de gardă la UPU

UPU Giurgiu

 

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa ordinară de luni, 16 decembrie, un proiect de hotărâre privind înfiinţarea celei de-a două linii de gardă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Măsura a fost luată la solicitarea conducerii spitalului judeţean, Ministerul Sănătăţii avizând favorabil această propunere:
” Prin adresa 13556/08 iulie 2019 Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu solicita, cu acordul Consiliului Judeţean Giurgiu, Ministerului Sănătăţii… înfiinţarea celei de-a două linii de gardă pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite populaţiei judeţului Giurgiu.
În prezent, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Giurgiu a înregistrat, în medie, 54.000 de prezentări pe an, iar activitatea este susţinută de 5 medici, ceea ce este insuficient pentru tratarea numărului mare de prezentări. Astfel, este imperios necesară crearea celei de-a două linii de gardă, pentru evitarea epuizării personalului, a erorilor de diagnostic şi tratament, precum şi pentru respectarea timpilor prevăzuţi pentru preluarea pacienţilor într-un timp cât mai scurt şi rezolvarea problemelor medicale”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.
Asigurarea continuităţii asistenţei medicale prin cea de-a doua linie de gardă în specialitatea asistenţă medicală de urgenţă va fi asigurată de un număr de 3-4 medici care şi-au anunţat intenţia de a participa la programul de gărzi al UPU.


Publicat  :  decembrie 16, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare