Asociația „Oameni, Valori, Fapte” continuă parteneriatul cu primăria comunei Letca Nouă

IMG-20240415-WA0014Sâmbătă, 13 Aprilie 2024, asociaţia „Oameni, Valori, Fapte” a continuat proiectul “PLANTAM PENTRU VIITOR”, ediția a II-a, din campania de voluntariat cuprinsă în proiectul social dedicat celor 115 copii școlari și preșcolari din comunitatea Letca Veche, Giurgiu.IMG-20240415-WA0006
În anul 2023 asociaţia a dat startul unui proiect social complex care care integrează patru domenii de acțiune, social, educaţie, sănătate şi mediu pentru bunăstarea și dezvoltarea armonioasă a copiilor care frecventează Grădinița și Școala Gimnazială din Letca Veche. Cu ajutorul Primăriei comunei Letca Nouă membri asociaţiei au defrișat toată curtea școlii și am plantat 55 de pomi fructiferi (măr, păr, vișin, cireș, cais, smochin, migdal, prun, nuc, gutui) și decorativi (brad argintiu, tei, magnolii, liliac, trandafiri, arbuști decorativi, etc), cu o echipă de 40 de voluntari.IMG-20240415-WA0009
Obiectivele majore ale proiectului cuprind crearea unui nou spațiu verde în curtea școlii, îngrijit armonios și monitorizat cu specialiști în peisagistică, un viitor mini-parc destinat copiilor care frecventează școala și grădinița.

Un alt obiectiv al proiectului îi îndeamnă pe copii să se alimenteze sănătos, consumând din fructele ce vor rodi din pomii plantați, la gustarea zilnică în timpul petrecut la școală, cu aport bogat în vitamine și nutrienți.IMG-20240415-WA0011

„Sâmbătă ne-am adunat cu toții, nerăbdători și plini de entuziasm, o echipă de 40 de voluntari din București, Giurgiu și Letca Veche, de toate vârstele, de la cei mici de 6 – 7 ani, până la cei mari, seniori cu vârsta de 70 + să petrecem o zi însorită de primăvară, în natură, prin desfăşurarea unor lucrări de grădinărit, plantare, amenajare, curățare și îngrijire a pomilor.
O amplă acțiune de voluntariat a avut loc pentru cei 55 de pomi fructiferi și decorativi. Am mai îmbogățit mini-parcul cu încă 4 puieți de tei, 2 meri și 1 prun, soiuri alese cu grijă pentru fructe delicioase, pe placul copiilor. La final de zi, parcul copiilor s-a mărit la 62 de pomi.
Voluntarii și-au îndeplinit misiunea cu succes! Ne-am implicat cu toate forțele și priceperea noastră sub îndrumarea specialistului peisagist Lavinia Pîrvu, tot voluntar încă din faza de proiect a acestui spațiu verde. Am săpat pomii la rădăcină, i-am văruit, i-am stropit contra dăunătorilor, am fertilizat solul cu un îngrășământ bun, am însămânțat gazon unde nu era iarbă, am replantat florile (trandafiri, liliac, narcise, lalele) în locurile prevăzute în proiect și am curățat toată întinderea verde.

Cu această acțiune de succes adresăm mulțumiri pentru implicare și susținere tuturor voluntarilor, elevi, tineri, seniori membri ai Asociației, profesori și învățători din școala împreună cu personalul auxiliar, primăriei Comunei Letca Nouă reprezentată prin domnul primar Marian Negru, domnului Claudiu Lucan, directorul Școlii Gimnaziale din Letca Veche, companiei ORACLE ROMÂNIA pentru toată susținerea și implicarea voluntară în acest proiect social. „ ne-a declarat Beatrice Culda, preşedinte fondator al organizației neguvernamentale i „Oameni, Valori, Fapte”.


Publicat  :  aprilie 15, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare