SC Apa Service SA a fost ” călcată ” de inspectorii ITM

cristi anculescuÎn urma unei sesizări a sindicatului angajaţilor de la SC Apa Service SA, inspectorii ITM Giurgiu au efectuat în perioada 16.04.2018-20.04.2018 un control la această societate, ce are acţionar majoritar Consiliul Local Giurgiu.
Principalele revendicări ale angajaţilor au fost: tichetele de masă şi prima de vacanţă să fie plătite la nivelul grupului unde este afiliat sindicatul. Până în prezent, ticheteul de masă avea valoarea de 10 lei (15 lei la nivelul grupului), iar prima de vacanţă a fost de 250 lei (1900 la nivel de grup sindical).
Reprezentanţii sindicatului au mai semnalat şi discrepanţe mari între salariile angajaţilor ce ocupă funcţii similare.
În urma controlului, inspectorii ITM au constatat că SC Apa Service SA nu respectă prevederile art.132, alin3, din Legea Diagolului Social, cu privire la contractul colectiv de muncă la nivel de unitate.

” În urma controlului, inspectorii noştrii au dispus intrarea în legalitate, prin stabilirea valorii tichetelor de masă la nivelul nominal maxim. De asemenea, valoarea cuantumului primei de vacanţă trebuie să fie cel puţin la nivelul unui salariu de bază minim brut negociat pe unitate. Conducerea SC Apa Service SA are termen până la 30 mai 2018 să implementeze aceste măsuri „, ne-a declarat Cristian Anculescu, inspectorul şef ITM Giurgiu.
Din informaţiile noastre, atmosfera din cadrul SC Apa Service SA este una de totală nemulţumire faţă de modul în care este administrată această societate, unde acţionar majoritar este Consiliul Local Giurgiu.
Dezvăluiri în exclusivitate despre această societate vitală pentru oraşul şi judeţul Giurgiu, vom prezenta în ediţiile viitoare.


Publicat  :  aprilie 26, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare