ITM Giurgiu- Comunicat de presă

 

ITM Giurgiu

Avand in vedere prevederile pct.9 din Planul de cooperare operativa pentru prevenirea si combaterea muncii ilegalae a strainilor, in data de 04.04.2024, inspectori de munca din cadrul ITM Giurgiu impreuna cu lucratori din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari- Biroul pentru imigrari al judetului Giurgiu, au desfasurat activitati de informare a angajatorilor cu privire la conditiile in care pot angaja cetateni straini pe teritoriul Romaniei.

Scopul acestui demers a fost acela de a creste gradul de informare si constientizare in randul angajatorilor, persoane fizice sau juridice, cu privire la riscurile la care se expun in situatia nerespectarii prevederilor legale privind angajarea sau detasarea cetatenilor straini in Romania.

De asemenea in cadrul intalnirii au fost discutate modificarile legislative aduse O.G. NR.25/2014 cat si prevederile legale in vigoare a Legii nr.53/2003 republicata ,modificata si completata, referitor la intocmirea in forma scrisa a contractelor individuale de munca.


Publicat  :  aprilie 9, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare