Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: România cumpără încă 62 de trenuri electrice!

trenuri noi

Astfel, parcul național feroviar se înnoiește în ritm accelerat şi milioane de români vor avea condiții europene de călătorie pe traseele de scurt parcurs din toată țara!
Contractul pentru noile trenuri electrice a fost semnat ieri, iar finanţarea este asigurată din Fondul de Modernizare al Uniunii Europene.
Noile trenuri vor circula pe 10 rute electrificate și vor deservi mai multe centre urbane mari din toate regiunile României:
Constanța, Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Iași, Suceava, Brașov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistrița, Cluj Napoca, Arad, Timișoara și Reșița, la care se adaugă Municipiul București.
Trenurile achizitionate de la compania poloneză PESA au o capacitate de transport de 224 locuri și facilități pentru persoane cu mobilitate redusă (locuri și toalete speciale).
Trenurile vor putea circula cu o viteză maximă 160 km/h și sunt dotate cu sisteme digitale de informare a călătorilor, prize pentru încărcare, porturi USB, WiFi.
Ministerul Transporturilor, condus de social-democratul Sorin Grindeanu, începe, aşadar, anul în forţă, cu noi realizări ce-i consolidează lista succeselor. Instituţia a reuşit, în premieră, să consume atât banii alocați cât și suplimentările cerute și aprobate, inclusiv din fonduri europene.
În ceea ce priveşte parcul naţional feroviar, sunt deja semnate contracte în valoare de 9,9 miliarde de lei ( aproximativ 2 miliarde de euro) pentru 119 rame electrice și 16 locomotive electrice, inclusiv servicii de mentenanță pe termen lung.
Alte 95 de contracte pentru rame și locomotive electrice sunt în curs de semnare.
Foto: Economica.net


Publicat  :  ianuarie 31, 2024

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare