Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Succes PPE pentru tinerii fermieri : 20 milioane de euro în plus pentru anul 2024!

tineri fermieri

În urma negocierilor cu Consiliul privind bugetul UE pe 2024, reprezentanții Parlamentului European au reușit să obțină un supliment de 20 milioane euro pentru tinerii fermieri.
Partidul Popular European (PPE) a solicitat această modificare pentru a consolida Politica Agricolă Comună (PAC) și a stimula reînnoirea generațională prin facilitarea preluării fermelor de către tineri, sporind totodată atractivitatea noului PAC 2023-2027 după primul an de implementare.
PPE este și va rămâne apărătorul fermierilor și al comunităților rurale. PPE susține creșterea sumelor alocate pentru agricultură din fonduri europene. Un buget mai mare pentru viitoarea PAC este cea ce ne propunem, prin rezoluția votată de Adunarea Politică a PPE, în luna mai a acestui an. Vedem agricultura ca pe un sector strategic, prin care să fie asigurată siguranța alimentară în Uniunea Europeană și nu numai.


Publicat  :  noiembrie 13, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare