Compania Națională de Investiții Rutiere va lansa caietul de sarcini pentru autostrada sau drumul expres București-Giurgiu.
În urma studiului de fezabilitate, va fi stabilit profilul de autostradă sau de drum expres. ” Noi o să facem un calcul ce înseamnă traficul de perspectivă pe 25-30 de ani și în funcție de acest trafic de perspectivă, dacă este necesară o autostradă, o să facem de la bun început autostrada. Dacă datele ne arată că peste 25 de ani este încă suficient un drum expres, atunci o să mergem pe drum expres”, a declarat Gabriel Budescu, directorul general al Compania Naţională de Investiţii Rutiere.
Pentru prima dată la noi în țară, un drum va fi proiectat prin modelare 3D.
În prezent, se poate ajunge cu mașina de la București la Giurgiu folosind DN 5, care tranzitează mai multe localități din județul Giurgiu.
Viteza maximă admisă pentru mașini este de 130 de kilometri pe autostrăzi, 120 de kilometri pe oră pe drumurile expres, 100 km/h pe drumurile naţionale europene (E) şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.
Studiul de fezabilitate va conține și soluțiile de conexiune cu Autostrada București Sud (A0) și cu noul pod peste Dunăre Giurgiu-Ruse. Comisia Europeană va finanța studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse. Studiul de fezabilitate este în valoare de șapte milioane de euro.
Preşedintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu: Investițiile în infrastructura de transport sunt vitale pentru dezvoltarea unui județ!
Publicat
: iulie 22, 2024
Citește și …
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
La mulţi ani, doamnă avocat Crina Stoianovici!
Posted in: Actualitate, Top Comments: 0 -
Jucătorii de noroc profesioniști – care e treaba cu ei?
Posted in: Actualitate, Top Comments: 0
-
Maria Gabriela Horga (PNL): Pragul de impozitare pentru microîntreprinderi trebuie menținut!
Posted in: Actualitate, Politica Tags: Maria Gabriela Horga, PNl GiurgiuAvem în România 325.000 de microîntreprinderi sub pragul actual al cifrei de afaceri de 500.000 euro/an. 325.000 de companii care au aproape 900.000 de salariați, adică o medie de 2,7 locuri de muncă create de fiecare microîntreprindere. Aceste firme mici au la bază spirit antreprenorial, mici întreprinzători locali, aduc venituri la buget și au o […]
Read More
Post your comments