” Poveşti din Război”, spuse la Muzeul Judeţean ” Teohari Antonescu”

povesti din razboi

Marţi, 12, februarie la Muzeul Judeţean ” Teohari Antonescu” a avut loc vernisajul expoziţiei
” Poveşti din Război”, ce cuprinde o serie impresionantă de obiecte Trench Art realizate de către soldaţii participanţi la Primul Război Mondial.
Expoziţia este realizată împreună cu Asociaţia ” Muzeul Jucăriilor”, condusă de către împătimitul colecţionar Cristian Dumitru, care vreme de peste 25 de ani a achiziţionat obiectele din târguri de antichităţi, consignaţii şi chiar centre de colectare a fierului vechi din România, dar şi din Franţa, Germania, Italia, Belgia.
” Muzeul nostru găzduieşte astăzi o expoziţie rară, unică în România, care are foarte multe poveşti. Asociaţia ” Muzeul Jucăriilor” are în acest moment 7 expoziţii în muzee importante din ţară, sunt fericit că una dintre ele este găzduita de către muzeul nostru.”, a declarat Ionel Muscalu, managerul muzeului judeţean.
” Toate piesele expuse în cadrul acestei expoziţii sunt achiziţionate din România. O scrumieră, realizată dintr-o ţeavă de tun, este piesa ce-a mai dragă mie. Am achiziţionat-o prin anii 1990 într-un târg de vechituri. Piesa de bază a colecţiei este o vază pe care a primit-o cadou soţia generalului Prezan. Sunt obiecte deosebite, fiecare având o poveste impresionantă. Sunt obiecte realizate în tranşee, în spatele frontului, ori în spitale de către cei care au participat la Primul Război Mondial „, spune ing. Cristian Dumitru, preşedintele Asociaţiei ” Muzeul Jucăriilor”.povesti din razboi 2

Expoziţia va putea fi vizitată până în data de 15 martie la sediul central al muzeului, din strada C.D. Gherea, nr. 3.În prima zi de miercuri din lună, intrarea este gratuită pentru toţi cei care vor să viziteze expoziţiile muzeului judeţean. În celelalte zile, preţul unui bilet este de 10 lei/adult şi 2,5 lei/pentru elevi.


Publicat  :  februarie 12, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare