„PNL – o vulpe moartă de pe care fug purici!”

unpr

„Una din glumele proaste pe care le fac vânătorii cu ocazia iniţierii începătorilor, este să le pună drept guler vulpile împuşcate. Efectul e tare neplăcut. Puricii stau doar pe animale cu sânge cald. De pe vulpea împuşcată, evident că ei migrează rapid pe corpul vânătorului începător.

Am impresia că asta se întâmplă acum cu membrii şi simpatizanţii PDL. Ei devin, gradual,” tehnocraţi”, “independenţi”,” funcţionari publici adevăraţi”. Activiştii, pe de altă parte, caută un alt gard, o altă culoare, după care să se ascundă, încercând să se salveze de la ceea ce prevăd a fi un dezastru politic”- aceste fraze sunt scrise în anul 2012, de către fostul prim ministru Adrian Năstase, într-un editorial pe blog-ul personal, cu titlul:”PDL – o vulpe moartă de pe care fug puricii? „

Adaptat la anul 2014, înlocuiţi PDL cu PNL şi o să observaţi cât de actuale sunt aceste cuvinte.

După iniţiativa, de nimeni înţeleasă, a PNL-ului de a părăsi guvernarea, majoritatea celor dependenţi de borcanul cu miere al puterii au căutat alte „corpuri cu sânge cald” spre care să migreze. Primii care au părăsit „vulpea moartă” au fost primarii, apoi şefii din deconcentrate, iar în perioada următoare se anunţa un alt val: consilieri judeţeni şi consilieri locali.

Nouă gazdă a fost, bineînţeles, cel mai gras animal din ogradă, este vorba de PSD.Pentru cine nu a mai încăput aici a apărut varianta partidului lui Tariceanu, iar, de curând, odată cu preluarea conducerii organizaţiei judeţene a UNPR de către deputatul Viorel Teodorescu, s-a deschis o nouă varianta de refugiu pentru liberali.

În perioada următoare sunt anunţate înscrieri masive de membrii PNL în partidul condus de Viorel Teodorescu, în primul rând de liberali care au scăpat de primul val de schimbări politice. Vor urma consilieri judeţeni şi consilieri locali, aceştia beneficiind de avantajul că au candidat pe lista USL şi nu pot fi astfel înlocuiţi fără acordul tuturor partidelor din fosta alianţă.


Publicat  :  iulie 28, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare