Minune! La primarul comunei Călugăreni a venit Moş Crăciun!

prefectura giurgiuDupă mai bine 5 ani de mandat, Marin Voinea, primarul comunei Călugăreni, a realizat că pe raza comunei funcţionează un târg, care trebuia să fie autorizat sanitar – veterinar.
După ce în data de 26 noiembrie 2017 târgul a fost închis, conducerea primăriei Călugăreni a realizat că în luna decembrie vine totuşi Crăciunul şi a îndeplinit condiţiile legale minime pentru autorizarea târgului.
În cadrul unei conferinţe de presă, ce s-a desfăşurat marţi, 19 decembrie 2017, la sediul Instituţiei Prefectului, problema târgului de la Călugăreni a fost dezbătută pe larg:
” În ultimii ani nu am primit vreo solicitare din partea primăriei Călugăreni pentru autorizarea acestui târg. Deoarece acesta se afla într-o zonă inundabilă, am considerat că nu este prins în PUZ.
După închiderea acestuia, într-un timp foarte scurt, primăria s-a mobilizat şi a reuşit să îndeplinească condiţiile minime pentru obţinerea autorizaţiei sanitar – veterinare de funcţionare.
Zona a fost împrejmuită, au fost construite boxe pentru animale şi a fost încheiat un contract un medic veterinar. Astfel, începând cu data 17 decembrie 2017, târgul a fost redeschis, fiind autorizat „, a declarat Liviu Florescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Giurgiu (DSVSA).
În completarea, prefectul Nina Carmen Crişu a făcut un apel către giurgiuveni pentru a cumpăra produsele pentru sărbători doar din locuri autorizate:
„Rog să fie respectate legile, produsele să fie comercializate doar în interiorul târgurilor, nu şi în zonele din apropiere. Populaţia să-şi cumpere produsele doar din târgurile autorizate, pentru a evita orice problemă în această perioadă „.
” Târgul tradiţional de la Călugăreni funcţionează pentru prima dată autorizat. Vreau să-l felicit pe directorul DSVSA pentru acest lucru. Am discutat cu doamna prefect, în perioada următoare vrem să parcurgem toate etapele legale pentru a autoriza şi alte târguri din judeţul Giurgiu „, a completat Marian Mina, preşedintele Consiliului judeţean Giurgiu.


Publicat  :  decembrie 19, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare