Marian Mina a prezentat lista de investiţii realizate la Spitalul Judeţean Giurgiu

Marian MinaÎntr-o conferinţă de presă susţinută la sfârşitul săptămânii trecute, Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, a prezentat o listă cu ultimele lucrări de reparaţii, reabilitare şi modernizare realizate la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.
Valoarea totală a acestora este de aproximativ 1,2 milioane de lei. Din această sumă, aproape 400.000 de lei au fost din bugetul Consiliului Judeţean, pentru continuarea leasingului financiar pentru echipamentele medicale de înaltă performanţă: Computer Tomograf, RMN şi Rontgen cu braţ mobil.

„În anul 2017 au fost achiziţionate echipamente şi aparatură medicală, după cum urmează:
1. Un cardiotocograf pentru dotarea secţiei de Obstretică Ginecologie, patru aparate de ventilaţie mecanică pentru dotarea secţiei ATI, un defibrilator pentru AŢI, trei monitoare funcţii vitale pentru Neurologie, Medicină Internă şi ATI, trei hote cu flux laminar pentru dotarea farmaciei cu circuit închis, specializare de zi Oncologie Medicală şi a laboratorului de analize medicale.
2. O maşină automată de developat pentru dotarea laboratorului de radiologie şi imagistică medicală, un ventilator portabil pentru ATI, un motor oscilant ortopedic pentru dotarea blocului operator ortopedie, două microscoape binoculare cu onculare pentru laboratorul de analize medicale, un perimetru pentru dotarea compartimentului de oftalmologie, o instalaţie de climatizare pentru sala de operaţii ortopedie, un termostat pentru laboratorul de analize medicale, un endoscop sinuscop pentru ORL, un video laringoscop pentru blocul operator, 2 autoclav pentru laboratorul de analize, dar şi o maşină de gătit pentru blocul alimentar de la Vadu Lat.
3. De asemenea, a fost achitată proiectarea pentru reparaţia capitală la secţia exterioară la spitalul de la Vadu Lat, precum şi proiectarea pentru reparaţia capitală a pavilionului administrativ corp C3 din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Consiliul Judeţean a sprijinit SJU Giurgiu cu fondurile necesare procurării unor ansambluri ce trebuiau înlocuite din cauza uzurii şi defectării pentru computerul tomograf şi RMN.
În ceea ce priveşte reparaţiile curente, în anul 2017, la nivelul spitalului s-au efectuat lucrări de finalizare a acoperişului la spitalul vechi, lucrări de reabilitare a instalaţiilor reţelei de apă rece şi caldă în spitalul nou, finalizarea reabilitării reţelei electrice, placare, igienizare remediere bloc alimentar şi reparaţii staţie de epurare secţie exterioară Vadu Lat.
Împreună cu specialişti din Consiliului Judeţean, s-a lucrat pentru tema de proiectare la CNI care, la acest moment, se află în validare la SEAP, amplasamentul fiind predat la CNI pentru corp spital nou, depunerea proiectului modernizare, extindere şi dotare UPU. „, a mai declarat Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.


Publicat  :  februarie 18, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare