Fostul şef de la Permise Auto Giurgiu, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

16652057_10206423347222141_69571812_nProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, marţi, 7 februarie ,trimiterea în judecată a lui Mihail Predescu, ofiţer de poliţie cu grad profesional de comisar şef şi fost şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu.
Predescu a fost trimis în judecată în stare de libertate, fiind acuzat de luare de mită, în formă continuată, şi de două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele comise în formă continuată.
Conform procurorilor DNA, “în perioada 5 noiembrie 2015 – 14 decembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail, în calitatea sus menţionată, a acceptat promisiuni de bani sau de alte foloase de la un instructor auto (martor în cauză), astfel încât să faciliteze promovarea probei practice a examenului auto pentru cinci persoane printre care şi Iorga Veronica-Fausia, Călin Eugen şi Iorga Ramona-Rodica, şi a intervenit sau a lăsat să se înţeleagă că va interveni în acest scop la poliţiştii examinatori din subordine. La data de 22 decembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail a primit suma de 300 de euro, prin intermediul aceluiaşi instructor auto, pentru promovarea a trei dintre cele cinci persoane.
În cursul lunii iulie 2016, inculpatul Predescu Mihail a acceptat promisiunea primirii unor foloase pentru facilitarea promovării inculpaţilor Iordan Daniel şi Ilie Adrian la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, lăsând să se înţeleagă că va interveni pe lângă alţi examinatori, subordonaţi ai săi, în acest scop. În acest context, la data de 16 august 2016, inculpatul a primit suma de 1.800 lei prin intermediul aceluiaşi instructor auto.
În perioada august-septembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail, în calitate de examinator, a acceptat promisiuni de bani de la acelaşi martor pentru a facilita promovarea probei practice a examenului auto pentru două persoane, iar pentru acest serviciu, în luna decembrie 2015, a beneficiat de bunuri şi de servicii patrimoniale din partea instructorului în valoare de aproximativ 907,24 lei.
În perioada august 2015 – decembrie 2016, inculpaţii Călin Geta, Iorga Avram, Iorga Răzvan-Ruben, Iorga Veronica – Fausia, Călin Eugen, Iorga Ramona-Rodica, Iordan Daniel şi Ilie Adrian, fie au promis, fie au remis instructorului auto sume de bani pentru ca acesta să intervină pe lângă poliţişti examinatori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu pentru a facilita promovarea de către unii dintre ei sau de către alte persoane a probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.
În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra sumelor de 300 euro şi 2.707,24 lei existente în trei conturi bancare ce aparţin inculpatului Predescu Mihail, în vederea confiscării speciale”.
Dosarul lui Predescu va fi judecat de magistraţii de la Tribunalul Giurgiu.


Publicat  :  februarie 8, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare