DGASPC Giurgiu: Rușine să vă fie, muncim pe datorie!

DGASPC

Cei aproximativ 1000 de angajații ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu au protestat marți, 16 iunie, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile din luna aprilie.
Președintele Consiliului Județean, Marian Mina, a declarat pentru RTV că executivul a virat banii pentru plata salariilor doar până în luna aprilie:marian mina

„Banii alocați de guvernul României pentru bugetul judeţului Giurgiu au fost doar până la sfârșitul lunii aprilie. Este doar o consecință a felului în care au înțeles cei din guvernul României să aloce banii în teritoriu. În momentul când noi am văzut bugetul în luna ianuarie, la Consiliul Județean am tras primul semnal de alarmă. Am sperat să nu ajungem în această situație cu banii. Am alocat sume de bani celorlalte direcții când am văzut starea de urgență, cu promisiunea fermă de la Guvern că îi vom primi înapoi”, a declarat Marian Mina.
Cu toate că la nivelul consiliului judeţean au fost desfăşurate toate demersurile pentru rezolvarea acestei situaţii, guvernul refuză să-şi îndeplinească obligaţiile legale în domeniul protecţiei sociale:
„Nu știu ce să le spun acestor oameni care și-au făcut datoria. Vreau să precizez că DGASPC Giurgiu este printre puținele centre din țară care, pe timp de pandemie, nu au avut cazuri de infectare, nici de personal, nici beneficiari. I-am băgat în izolare și acum nu le dăm salariile! Aștept și eu din partea doamnei ministru, Violeta Alexandru, un răspuns, o soluție la această problemă..” a mai declarat Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.2
Cei 1000 de protestatari s-au manifestat ore întregi în curtea instituției pentru a-și cere drepturile. „Rușine să vă fie, muncim pe datorie!” au strigat oamenii.


Publicat  :  iunie 16, 2020

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare