Călin Popescu Tăriceanu: Trebuie să facem parte din elita europeană, să nu mai fim simpli executanţi!

IMG_0973

Priorităţile viitorilor europarlamentari din partea ALDE în Parlamentul European, programul politic pe care-l propune partidul românilor, au fost prezentate de către preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la întâlnirea electorală desfăşurată duminică, 19 mai la Giurgiu:

„Aceste alegeri pentru Parlamentul European vin cu mai multe provocări pentru partidele politice din România. În primul rând, trebuie să vedem cum putem să facem să construim o economie puternică şi competitivă la nivel european, pentru că acest lucru asigură locuri de muncă bine plătite, în aşa fel încât oamenii să nu mai fie tentaţi să plece să lucreze în străinătate.
În al doilea rând, trebuie să ne întrebăm cum putem să devenim lideri în Europa şi nu executanţi, cum suntem astăzi.
În al treilea rând, pentru că suntem liberali, trebuie să răspundem la întrebarea: cum ne apărăm libertăţile câştigate cu greu în decembrie 1989, în fata abuzurilor şi nedreptăţilor Statului Paralel.
Aceste sunt cele trei provocări la care, se pare, doar ALDE poate să ofere răspunsurile corecte.
Vreau să vorbesc despre performanţele economice ale României.
Comparate cu cele mai performante economii din lume, România este cel mai productiv stat. Nu Germania, nu SUA, nu China. Sunt puţini care şi-ar fi imaginat acest lucru. Este, în primul rând, meritul românilor pentru această performanţă.
În al doilea rând, România este una dintre economiile cu ce mai înaltă rată de creşte a Produsului Intern Brut. Avem un număr record de 5 milioane de angajaţi în momentul de faţă şi cea mai scăzută rată a şomajului din ultimii 30 de ani.
Aceste lucruri demonstrează că am făcut bine în timpul guvernării.” a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
Articol comandat de către ALDE, executat de SC Actual Media Press SRL, cod mandatar financiar:41180002


Publicat  :  mai 21, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare