Bilanţ impresionant realizat de către Ionel Muscalu, în primul an de manager al Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu „

Ionel Muscalu

La începutul anului 2018 Ionel Muscalu a preluat conducerea Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu „. Bilanţul primului an, în funcţia de manager al muzeului judeţean, pe care l-a prezentat Ionel Muscalu, luni, 14 ianuarie, este unul impresionant: toţi indicatorii propuşi au fost depăşiţi:

„Majoritatea obiectivelor, au fost îndeplinite mai mult decât ne-am propus. Am avut în proiect 12 acţiuni, am făcut 36. Dintre acestea, 15 au fost expoziţii, 5 seminare, conferințe și mese rotunde, 3 lansări de carte și 11 proiecte culturale derulate în parteneriat cu alte instituții de profil. Ne-am propus dublarea numărului de vizitatori, în anul anterior au fost aproximativ 4000 mii, am ajuns la cifra de 1109 mii.”
Principalul obiectiv al conducerii Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu ” pentru anul trecut a fost să devină un obiectiv cultural deschis pentru giurgiuveni, să depăşească ” graniţele ” clădirii în care îşi desfăşoară activitatea:
„Muzeul a încercat în anul care a trecut să iasă din clădirea în care îşi desfăşoară activitatea şi a mers cu expoziţii şi sesiuni de informare în şcoli şi licee, pentru că valorile pe care le avem aici trebuie date publicului. Pe parcursul anului trecut, au trecut pragul instituţiei muzeale oaspeţi din străinătate, din Franţa, Marea Britanie, Bulgaria, chiar şi din Ecuador. Am reuşit, astfel, să facem un lucru pe care nu l-am mai făcut de mult, acela de a deschide larg uşile instituţiei, proiectele acestea de a ieşi în lume au făcut ca pentru prima dată, după mulţi ani, instituţia noastră să se apropie de comunitatea giurgiuveană”, a mai declarat Ionel Muscalu, managerul Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu „.


Publicat  :  ianuarie 14, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare