În cadrul manifestărilor dedicate ” Zilelor Muzeului Giurgiuvean „, la Biblioteca Judeţeană I. A. Bassarabescu, a avut loc marţi, 26 septembrie, lansarea monografiei: ” Bolintin – Cartea Oraşului”
În intervenţia sa, Vasile Grigorescu, coordonatorul volumului, a făcut o scurtă prezentare a monografiei, în acelaşi timp a scos în evidenţă prăpastia care există între zonele de nord şi sud din judeţ:
” Am venit astăzi să vă prezint o carte despre o localitate mică, Bolintin. Aşa mică, este totuşi a doua localitate din judeţul Giurgiu. Ce caută Bolintin la Giurgiu? Am venit să amintim că avem statutul de capitală culturală a nordului judeţului. Avem nevoie să fim sprijiniţi, să avem proiecte comune între nordul şi sudul judeţului, cu o cât mai mică încărcătură politică. Bucureştiul este un uriaş aspirator de resurse umane, uneori suntem mai apropiaţi de capitală decât de Giurgiu.”
Istoricul Emil Păunescu a felicitat colectivul care a redactat aceasta monografie de excepţie:
” Atât prin aspectul grafic, cât şi prin conţinutul istoric, acest volumul este unul de excepţie.
Este ruşinos că oraşul Giurgiu nu are o lucrare similară. Giurgiu nu are o lucrare atât de serioasă, cum este aceasta monografie a oraşului Bolintin „.
Cartea însumează aproape 7 milenii de istorie românească, o istorie prezentată corect, fără concesii în faţa derizoriului şi banalităţii. Este o lucrare scrisă cu respect pentru adevărul istoric şi cititori.
„Zielele Muzeului Giurgiuvean ” – lansarea monografiei orasului Bolintin
Publicat
: septembrie 26, 2017

Citește și …
-
-
-
-
Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Comments: 0
-
-
-
-
Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Comments: 0 -
-
-
-
-
-
-
Veste bună pentru locuitorii din Cămineasca şi Bila: În acest an, vor avea apă potabilă în sistem centralizat
Posted in: Actualitate, Administratie Tags: alimentare apa potabila, Bila, Caminesca, comuna Schitru, primar ionel pasolSeceta severă din ultimii ani a dus la un fenomen care afectează majoritatea localităţilor din sudul ţării: secarea fântânilor și lipsa apei potabile. În satele Cămineasca şi Bila, care aparţin de comuna Schitu, peste 75% dintre fântânile sătenilor au secat. Un proiect aflat în plină derulare, pentru alimentarea cu apă potabilă a celor două sate, […]
Read More
Post your comments