VREMEA continuă să fie caniculară. Ce temperaturi se vor înregistra joi şi vineri

cald
Joi, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor avea valori de la 27 de grade pe litoral, până în jurul a 38 de grade în regiunile vestice şi sud-vestice. Local, indicele temperatură-umezeală ITU va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş.
La Giurgiu vremea va fi caniculară la amiază, când maxima va fi 35…36 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.
VINERI
ÎN ŢARĂ
Deşi valorile termice vor marca o scădere uşoară în nordul ţării, vremea va fi călduroasă, local caniculară în orele după-amiezii, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va avea înnorări temporare în zona montană, în regiunile nordice şi nord-vestice, unde, cu precădere în a doua parte a zilei, pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină.
În restul ţării, cerul va fi mai mult senin. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 38 de grade, iar cele minime se vor încadra între 10 grade în estul Transilvaniei şi 25 de grade în Dealurile de Vest.


Publicat  :  iulie 23, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare