Vom avea în acest an noi alegeri locale?

dragnea

Într-un top al traseismului politic, determinat de ordonanţa Dragnea, judeţul Giurgiu ocupa primul loc.
Motivarea Curţii Constituţionale, prin care aceasta a fost declarată neconstituţionala, declanşează un adevărat seism politic: consilierii judeţeni şi locali care au migrat îşi pierd mandatele.
Din motivarea CCR reiese foarte clar un aspect, consilierii locali şi consilierii judeţeni care şi-au schimbat culoarea politică în urma OUG 55/2014 îşi pierd mandatul.
Judecătorii au arătat că în decizii anterioare ale CCR s-a stipulat clar că pierderea în orice mod a calităţii de membru al unui partid de către un consilier local sau judeţean atrage automat pierderea mandatului. Ori, ordonanţa Dragnea a reprezentat un mod de pierdere a calităţii de membru al unui partid politic.
În ceea ce priveşte primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, CCR lasă la latitudinea parlamentului să decidă soarta celor care au migrat.
Urmează acum că în decurs de 45 de zile parlamentul să adopte o lege de respingere a ordonanţei „Dragnea”, după care să adopte o lege referitoare la situaţia primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene care au migrat.


Publicat  :  ianuarie 21, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare