Vineri, 1 septembrie, Protest împotriva Incineratorului de deşeuri Periculoase!

incinerator

 

În organizarea lui Ciprian Alexandru, vineri, 1 septembrie, va avea loc în fata Prefecturii Giurgiu, începând cu ora 14:00, un  protest împotriva proiectului Incinerator de deşeuri biologice.

” PUNETI STOP INCINERATORULUI CARE NE VA OMORI!
Haideti vineri, 1 septembrie, pe trotuarul din fata Prefecturii Giurgiu la ora 14 sa ne facem auziti!
In aceste zile este in curs de avizare un Incinerator de deseuri biologice (cadavre de animale, resturi vegetale) si medicale (toate deseurile din spitale si policlinici) pe locatia fostului Combinat Chimic Verachim.
Poluarea care ne-a omorat parintii si bunicii intre anii 1976 si 1992 se va intoarce mai puternica acum prin incinerarea deseurilor.
Pericolul generat de incinerarea deseurilor este recunoscut de expertii in domeniu, astfel Toxicologul Dr. Paul Connett, profesor emerit la Universitatea Saint Lawrence și Director Executiv al American Environmental Health Studies Project (AEHSP), atrăgea atenția asupra pericolului reprezentat de aceste emisii:
„Incineratoarele produc emisii extrem de toxice, inclusiv metale grele, dioxine, derivate ale acestora precum dioxine clorinate și bromate, furani, eteri bifenili policlorurati (PCB) și polibrominați, naftalină policlorurată (PCN). O mare parte dintre aceste toxine permanente și persistente sunt emise sub formă de nano-particule. Dioxina 2,3,7,8 TCDD este cea mai periculoasă toxină generată de om”.
Trebuie sa actionam pragmatic si hotarat, nu maine, nu poimaine ci acum. Suntem singurii care ne putem apara copiii! „


Publicat  :  august 29, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare