Vine „Jihadul” şi pentru „şmecherii” din Giurgiu!

jihadul (2)

Am scris de mai multe ori despre cel mai mare proprietar de terenuri agricole din judeţul Giurgiu, libanezul Jihad El Khalil (Jihadul), persoană interpusă în spatele firmei „Maria Group”.
În Lunca Dunării, unde este terenul agricol de cea mai bună calitate, Jihadul are aproximativ 25 de mii de ha de teren agricol. Un individ, creaţie a lui Adrian Năstase, preluat de către Traian Băsescu, despre care multă lume spune că de fapt este o interfaţă a serviciilor de informaţii, Jihad El Khalil, deşi este cercetat de mai mulţi ani de către DIICOT, nu a primit niciodată o soluţie finală.
La un moment dat, Elena Udrea a fost legată de terenurile din această zonă a judeţului şi de Maria Trading. În special, zona Greaca, Băneasa. A negat atunci. Insă, într-o amplă investigaţie realizată de către RISE Project, sunt demonstrate legăturile dintre Elena Udrea şi Jihadul:”În același an, în octombrie 2013, Elena Udrea a intrat în afaceri cu una dintre companiile conectate la Culiță Tărâţă și, prin mijlocirea acesteia, chiar cu Jihad El Khalil, scrie RISE Project. Fosta consilieră prezidențială a devenit reprezentantul oficial al familiei Băsescu în cazul terenului achiziționat de fiica președintelui, Ioana Băsescu, în localitatea Nana. Din documentele financiare rezultă că firma nou înființată a Elenei Udrea, Agro Green Nana, a încheiat un contract de consultanță pentru cele 290 de hectare cu administratorul terenurilor din Insula Mare a Brăilei – o firmă apropiată familiei lui Culiță Tărâţă, decedat între timp.
Pentru acest contract, Agricost a încasat de la Elena Udrea o primă tranșă de bani în valoare de aproximativ 91 de mii de lei. Agricost nu a lucrat însă direct terenul familiei prezidențiale, administrat de Elena Udrea ci, așa cum o arată aceleași documente, a subcontractat lucrările de la Nana libanezilor de la Agro Chirnogi pentru suma de 44 de mii de lei. Aceștia sunt cei care au pus primul răsad pe terenul familiei Băsescu din județul Călărași. Anul trecut, în campania de primăvară, Elena Udrea a mai trimis în conturile Agricost alți bani, 225 de mii de lei. Jihad El Khalil nu a mai preluat însă lucrările, ci un alt furnizor tradițional de cereale al libanezului.
În această încrengătura de afaceri sunt asociaţi şi câţiva oameni politici giurgiuveni.
Este deja o altă poveste, în care este implicat direct şi patronul Astra Giurgiu, Ioan Nicolae.

jihadul (1)


Publicat  :  februarie 4, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare