USR lansează Cartea neagră a guvernării Ciucă. Cătălin Drulă, președintele USR: „Singura realizare a Guvernului Ciucă: salvarea pensiilor speciale”

cartea neagra a guvernarii

Cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, grevă generală în Educație și alte proteste în pregătire, ratarea aderării la spațiul Schengen, PNRR întârziat și pensii speciale intacte. Acestea sunt câteva dintre „realizările” Guvernului Ciucă.
Cătălin Drulă, președintele USR, a prezentat, joi, o nouă ediție a Cărții negre a guvernării PSD-PNL – Bilanțul Guvernului Ciucă, înainte de producerea rocadei și preluarea funcției de prim-ministru de către liderul PSD Marcel Ciolacu.
„ Suntem la finalul primei părți dintr-un film de groază care se numește «Guvernarea PSD-PNL». Înțelegem că mâine se încheie partea numită «Nicolae Ciucă» și începe episodul «Marcel Ciolacu». Premierul Ciucă va intra probabil în istorie ca având cel mai dezastruos mandat de premier de după Revoluție. Guvernarea PSD-PNL nu ar fi fost posibilă fără patronul Klaus Werner Iohannis, cel care a adus PSD la guvernare, cel care a distrus PNL și l-a făcut o remorcă la PSD, cel care a oprit modernizarea României, cel care a eșuat în mod catastrofal în proiectul «România Educată», cel care a trădat România. Klaus Iohannis este marele trădător al României și patronul acestei guvernări”, declară Cătălin Drulă.
În urma guvernării PSD-PNL rămân cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani – inflație de 20% la alimente -, dublarea ratelor românilor, o gaură la bugetul de stat de cel puțin 30 de miliarde de lei, o economie frânată, un curs euro care a făcut trei recorduri succesive săptămâna trecută.
În plan extern, guvernarea PSD-PNL se poate lăuda cu cea mai mare ratare din ultimii 20 de ani: ratarea aderării la spațiul Schengen.
„Cifrele economice ale acestei guvernări sunt dezastruoase și ele au impact direct în buzunarul oamenilor. De aceea avem profesori în stradă astăzi, de aceea se pregătesc să iasă alte categorii. De aceea există o nemulțumire colosală în societatea românească: aproape 4 din 5 români cred că România merge într-o direcție greșită și s-au săturat de această guvernare. Singura realizare a Guvernului PSD-PNL: salvarea pensiilor speciale. Nicolae Ciucă pleacă din mandat cu pensia specială de 18.000 de lei intactă. S-a luptat cu dinții și cu ghearele să își păstreze această pensie, să păstreze în România sfidarea, nesimțirea și privilegiul”, precizează președintele USR.
Liderul opoziției a mai punctat că este momentul cel mai de jos al mandatului dezastruos de 9 ani al președintelui Iohannis. Momentul în care va da din nou, a patra oară, mandatul către PSD să continue acest film de groază numit guvernarea PNL-PSD.

Cartea neagră a guvernării PSD-PNL – Bilanțul Guvernului Ciucă – https://usr.ro/wp-content/uploads/2023/05/Cartea-neagra-a-guvernarii-PSD-PNL.pdf.


Publicat  :  mai 25, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare