USR îşi ţine promisiunile: Europarlamentarul Vlad Botoş a sesizat Comisia Europeană în legătură cu proiectul Incineratorului de la Giurgiu

USR-incinerator

În calitate de europarlamentar, am sesizat ieri Comisia Europeană printr-o scrisoare adresată comisarilor Stella Kyriakides, comisar pentru Sănătate și siguranță alimentară, și Virginijus Sinkevičius, comisar pentru Mediu, oceane și pescuit, privind o problemă de o importanță majoră care afectează mediul și sănătatea populației din Giurgiu, România și din Ruse, Bulgaria.
Este vorba despre planurile de construire a unui incinerator pentru deșeuri medicale și alte tipuri de materiale pe teritoriul fostului combinat Verachim din Giurgiu. Acest incinerator are capacitatea estimată de a procesa aproximativ 2000 de tone de deșeuri pe an și ar urma să preia deșeurile medicale de pe raza județului, a județelor limitrofe și din orașul București.
Această inițiativă a generat un val de proteste și îngrijorări în ambele părți ale Dunării, atât în Giurgiu, România, cât și în Ruse, Bulgaria. Oamenii se tem că realizarea acestui incinerator și poluarea generată de acesta va avea un impact negativ asupra mediului și sănătății lor.
Această sesizare este o consecință naturală a discuțiilor purtate cu colegul meu, Ciprian Alexandru, președintele filialei USR Giurgiu, care mi-a prezentat situația actuală a acestui proiect.
Scrisoare o puteți citit aici: https://bit.ly/3rk210U
Am fost ales să fac treabă iar sănătatea oamenilor este prioritatea absolută pentru mine.


Publicat  :  septembrie 28, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare