Unde merg banii dumneavoastră!

mel1

„Parohia Meletie, din satul Meletie, comuna Băneasa, cu Biserica Cimitirului, al cărui hram este „Sfântul Meletie, biserică care nu este monument istoric sau de artă, reprezintă pentru majoritatea enoriaşilor…”etc, etc. Acesta este începutul unui memoriu pe care în luna februarie, preotul din Meletie, Mihail Balaban, îl înainta Consiliului Judeţean solicitând un sprijin financiar în valoare de 30.000 lei, pentru începerea pictării frescelor interioare. Sprijin financiar acordat, bineînţeles, de către Consiliul judeţean.

Ce se află însă în spatele acestor fonduri acordate cu atâta bunăvoinţa de către Consiliul Judeţean? Biserica ce trebuie amenajată este de fapt o capelă ridicată în câmp, pe un loc în care preotul intenţiona să ridice un cimitir privat. Acest lucru ne mai fiind posibil, a fost construită această capelă.

Acum urmează adevărata motivaţie care explică de ce aceşti bani au fost aruncaţi în câmp. Soţia preotului, Balaban Ecaterina, a candidat la alegerile din 2012 din partea PSD, pe lista de consilieri judeţeni USL. În momentul în care un post de consilier judeţean USL urmează a fi vacantat, soţia preotului este următoarea pe listă.

Iniţial, conducerea Consiliului Judeţean a crezut că dacă Balaban Ecaterina semnează că renunţă la postul de consilier, următorul intrat este un membru PNL. Apoi, realizând că toţi membrii fostei alianţe trebuie să fie de acord cu acest lucru, banii pentru capela din câmp au devenit un acont pentru o viitoare „bună colaborare” în cadrul Consiliului Judetean.

mel2


Publicat  :  mai 22, 2014

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare